Esben Lunde sadler om: Vil slække tøjler for hesteregler

Hestestalde er spændt hårdt for, så minister vil lempe reglerne og komme hestevennerne til undsætning.

Flere rideskoler og andre hestehold føler sig presset økonomisk på grund af den fem år gamle hestelovs eksisterende regler med kommende indretningskrav. Nogle er så pressede, at de er decideret lukningstruede, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
    
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) kommer derfor de omkring 200.000 danske heste til undsætning med et lovforslag, der skal lette på kravene til indretning af stalden.
    
- Jeg ønsker ikke, at rideskoler og andre hesteejere skal lukke en ellers velfungerende stald på grund af for stramme regler. For eksempel er der et meget rigidt krav til vinduesarealets størrelse i hestestalde.
    
- Med vores lovforslag fjerner vi unødvendige krav som dette og finder en bedre balance mellem økonomi og dyrevelfærd, siger Esben Lunde Larsen.
    
Den eksisterende hestelov stiller fra 2020 en række krav til indretning af stalden, som mange ifølge ministeren kun vil kunne overholde ved dyre ombygninger. Derfor har hestesektoren advaret om, at loven kan risikere at lukke mange hestestalde. Det laver det nye lovforslag om på, så de fleste hestestalde stadig vil kunne bruges, som de er.
    
- Det glæder mig, at vi fortsat kan holde liv i en række rideskoler, der ellers stod til at skulle lukke. Ændringen af reglerne går ikke ud over dyrevelfærden, og det vil være til stor glæde for børn og unge landet over, at de stadig kan gå til ridning i nærheden af, hvor de bor, siger ministeren.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.