Ekstremsvømmer er nået rundt om Danmark: Den jyske vestkyst var største udfordring

Som den første dansker nogensinde har Lars Simonsen svømmet hele vejen rundt om Danmark. Her var især vestkysten en udfordring.

En svømmetur på 1370 kilometer tager syv måneder og 10 dage. I hvert fald for den 41-årige ekstremsvømmer Lars Simonsen, der i dag tager sit sidste svømmetag på sin tur rundt om Danmark. 

I dag kommer Lars Simonsen i mål efter at have tilbagelagt 1370 kilometer rundt om Danmark.
I dag kommer Lars Simonsen i mål efter at have tilbagelagt 1370 kilometer rundt om Danmark.
Foto: Life is good follow us

quoteDa jeg fik idéen, kunne jeg dårligt nok svømme fra den ene ende af svømmehallen til den anden

Lars Simonsen, ekstremsvømmer

Når han klokken 14 går i land ved den dansk-tyske grænse ved Flensborg Fjord, bliver han samtidig den første nogensinde, der har svømmet hele vejen rundt om Danmark.

- Da jeg fik idéen, kunne jeg dårligt nok svømme fra den ene ende af svømmehallen til den anden, fortæller Lars Simonsen, der siden er kommet efter det og søndag altså har tilbagelagt 1370 kilometer for at nå sit mål.

I juni 2018 begyndte Lars Simonsen sin svømmetur rundt om Danmark. Med på turen har han haft sine forældre. Mor Ilse har fulgt ham langs stranden og roet ved siden af i kajak, mens Lars’ far har sørget for transport, forplejning og logistik.

Vestkysten var fysisk krævende

Turen rundt om Danmark har givet mange uventede oplevelser. Lars Simonsen nævner især de første 467 kilometer langs Jyllands forblæste vestkyst som en krævende fysisk udfordring.

- Det var så hårdt hele tiden at blive skubbet rundt af bølgerne, husker han.

quoteDet var så hårdt hele tiden at blive skubbet rundt af bølgerne

Lars Simonsen, ekstremsvømmer

Blandt mange højdepunkter er et møde med en fiskestime på en strækning ud for Bovbjerg Fyr.

- Der var jeg omringet af makreller i flere minutter. Det var som at svømme i en tunnel af fisk, fortæller Lars Simonsen.

Især de første 467 kilometer langs Jyllands forblæste vestkyst var en krævende fysisk udfordring for Lars Simonsen.
Især de første 467 kilometer langs Jyllands forblæste vestkyst var en krævende fysisk udfordring for Lars Simonsen.
Foto: Life is good follow us

Vil opmuntre andre til at tro på sig selv

På turen rundt om Danmark har Lars Simonsen sat fokus på Julemærke Fonden og Depressionsforeningens arbejde. Undervejs har han besøgt julemærkehjemmene for at opmuntre børnene til at tro på sig selv.

Og undervejs har ekstremsvømmeren boet på campingpladser, hvor han om aftenen efter svømmeturen har holdt foredrag for campingpladsernes gæster.

FAKTA

- Med mit eget eksempel har jeg gerne villet vise danskerne, at vi alle sammen kan opnå noget i livet, også når tingene ellers synes svære eller umulige, siger Lars Simonsen.

Tidligere har Lars Simonsen sammen med sin kone og børn rejst flere måneder gennem Sydamerika, brugt halvandet år i kajak fra København til Istanbul og padlet 2000 kilometer gennem Canadas og Alaskas vildmark i kano.

Når Lars Simonsen søndag svømmer de sidste to kilometer mod den dansk-tyske grænse får han selskab af andre svømmere, kajakroer og mange andre, der har fulgt Lars Simonsens eventyr og kamp mod bølgerne.

Vi mødte Lars Simonsen sidste sommer, da han var godt i gang med sin tur rundt om Danmark. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.