Ekspert: Forældre skal ikke være nervøse for genåbning

Flere forældre er bekymrede for at sende deres børn tilbage i institution, men det skal de ikke være, forklarer ekspert.

Efter påsken åbner skoler og daginstitutioner igen for børn op til 5. klasse. Det er første skridt i genåbningen af Danmark, men selvom folk glæder sig til at komme tilbage til normalen, så er flere forældre bekymrede. Det skal de dog ikke være, forsikrer overlæge Klaus Birkelund Johansen.

- Jeg mener det er en god måde at lukke Danmark op på igen, at sende vores mindste afsted i institutioner og skoler, forklarer overlæge for børn og unge på Aarhus Universitetshospital, Klaus Birkelund Johansen. 

quoteJeg mener godt, forældre kan være trygge ved at sende deres børn afsted

Klaus Birkelund Johansen

Han påpeger, at børnene ikke bliver prøvekaniner, men at flere ting viser, at det er forsvarligt at åbne for institutionerne igen.

- Vi ved fra erfaringer i udlandet, herunder Italien, Kina og USA, at børn ikke så nemt bliver smittet med coronavirus selvom de bliver udsat for det. Og så ved vi, at hvis de bliver smittet, så vil deres forløb være asymptomatisk, det vil sige de ikke fremviser symptomer, eller de vil have milde symptomer, forklarer Klaus Birkelund Johansen.

Skolerne er forberedte

Lige nu knokler skoler og institutioner for at kunne leve op til anbefalingerne fra Regeringen, og netop at der er nye regler, gør at forældre kan tage det roligt.

- Jeg mener godt, forældre kan være trygge ved at sende deres børn afsted. Særligt fordi skolerne, lægerne og pædagogerne vil være opmærksom på det, og vil sørge for god hygiejne og større afstand, og det ved vi  betyder rigtig meget for smittespredning, fortæller Klaus Birkelund Johansen.

Anbefalingen er i øvrigt at fortælle ens børn om de nye retningslinjer og om hygiejne og afstand. Derudover er der kun en vigtig ting, som forældre skal tænke over.

- Får ens barn symptomer som hoste eller feber, så hold dem hjemme, siger Klaus Birkelund Johansen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.