Efterskoler er plaget af cykeltyverier

Otte midt- og vestjyske efterskoler har fået stjålet op mod 70 cykler den seneste tid.

Flere midt- og vestjyske efterskoler har siden nytår været plaget af cykeltyverier. Indtil videre har otte efterskoler fået stjålet omkring 70 cykler, mens de har været parkeret på skolerne. 

For to uger siden var det Dejbjerglund Efterskole, der havde uønskede gæster, som stjal 19 mountainbikes og en racercykel fra skolens cykelskur.

- Det er nogen, som har vidst, hvad de er gået efter. Hvis man kan nuppe 19 cykler rigtig hurtigt, og man kan nå at forsvinde, inden nogen når at gøre noget, så tror jeg, at det er ret organiseret, siger Kjeld Lykke Christiansen, der er forstander på efterskolen, der ligger mellem Ringkøbing og Skjern.

Også cykelskuret på Finderup Efterskole, knap 12 kilometer fra Dejbjerglund, er blevet tømt for cykler. 

- Det var en ryttercykel, og resten var mountainbikes. Og det var dyre mountainbikes, fortæller Nanna Johansen, der er elev på Finderup Efterskole.

Fælles for cykeltyverierne er, at de går hurtigt og uset hen. Og så skaber de utryghed blandt eleverne.

- Man føler sig jo sikker her, så når der kommer nogen udefra og trænger ind på vores område, så føler man sig usikker. Det er så tæt på, siger Freja Linding Christensen. Til dagligt går hun på Dejbjerglund Efterskole.

Dejbjerglund Efterskole vil nu tage et skridt i kampen mod tyvene og installere videoovervågning ved cykelskuret.

Tyverierne er meldt til politiet, der endnu er på bar bund i sagen. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.