Efter fem måneder indendørs: I dag kom hønsene udenfor igen

For fem måneder siden blev alle høns beordret indenfor på grund af fugleinfluenzaen. I dag fik hønsene lov at gå udenfor stalden i den friske luft.

Endelig kunne hønsene komme ud af deres stald! 

Efter fem måneder, hvor hønsene har været tvunget til at være indenfor i staldene på grund af den såkaldte staldpligt, så har Fødevarestyrelsen nu ophævet den. Det sker, fordi risikoen ved fugleinfluenza ikke længere er så stor. 

Det havde Aksel Månsson A/S ved Brande glædet sig til. Virksomheden har en stor økologisk ægproduktion, som producerer over 24 millioner æg om året, og de har bare ventet på at sende deres høns på græs. 

- Det er meget federe at gå på arbejde, når hønsene kan komme ud, siger Janne Beck Klausen, produktionschef hos Aksel Månsson A/S. 

De har været frustrerede over, at der har været så lidt klarhed omkring, hvornår deres høns måtte komme ud. 

- Vi vil helst have, at man kan finde ud af, hvor farligt det er, og om det egentlig er reelt, at de skal være inde i så lang tid. For de har det bedst udenfor, siger Janne Beck Klausen. 

Håbet er, at der ikke kommer flere ordrer om staldpligt foreløbig, for hønsene har det bedst ude. 

- Jeg håber, at der går lang tid, før vi oplever det her igen, så hønsene kan få lov at gå herude og nyde det gode vejr, siger produktionschefen hos Aksel Månsson A/S. 

Sidst at hønsene blev lukket inde på grund af fare for fugleinfluenza var i 2011. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.