Efter blæsevejret: Væltede træer og oversvømmelser

Politiet har haft 150 henvendelser på søndagens blæsevejr. Det meste handler om væltede træer og oversvømmelser.

Selvom vinden tog godt fat ved vestkysten søndag, så blev det ikke til de helt store konsekvenser her dagen derpå. 

Således kan politiets vagtchef her til morgen melde om væltede træer, vand på kørebanen og oversvømmelser som det værste. I alt har politiet haft 150 henvendelser relateret til blæsten. 

- Vi har ikke haft nogen tilskadekomne som følge af blæsten, fortæller Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

En dramatisk begyndelse 

Blæsten, der for alvor tog fat sidst på eftermiddagen, startede dog ellers dramatisk ud, da en mor og hendes otte-årige dreng  blev skubbet i havet af en bølge på molen i Nørre Vorupør. 

Både redningshelikopter, redningsbåd, ambulance og politi hastede til molen, men det blev fire lokale redningsfolk fra Kystredningstjenesten i Nørre Vorupør, der fik mor og søn op af vandet. De har det begge godt.

Bortset fra dramaet på molen førte blæsten mest til materielle skader - blandt andet i Holstebro, hvor en murgavl blev blæst delvist i stykker. 

En ødelagt gavl på Viborgvej i Holstebro.
En ødelagt gavl på Viborgvej i Holstebro.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Oversvømmelser i vente

Men efter blæsten, så kommer vandet. DMI har her til morgen varslet om risiko for forhøjet vandstand i Limfjorden - flere steder på mellem en til to meter over normalen. 

Derfor holder politiet og havnene i limfjorden et skarpt øje med vandstanden de kommende dage. 

- Når nu alt den vand, der er presset ind i limfjorden skal ud igen, så kan det meget nemt skabe problemer i for eksempel Skive Havn, siger Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.