Øjenvidne filmede tilfældigvis, da mor og barn blev skyllet ned fra mole

Tina Lorenzen blev vidne til en stor redningsaktion, da to personer blev taget af en stor bølge.

Hun var egentlig bare ude for at lufte sine hunde, da hun pludselig blev vidne til en stor redningsaktion.

Ved middagstid i dag var Tina Lorenzen ude for at gå tur ved Nørre Vorupør Mole. Da det blæste meget, valgte hun at filme bølgerne og molen.

- Jeg står bare og optager udover, og så ser vi pludselig, at en mand står og kigger efter noget, hvorefter han løber ind imod bredden, fortæller hun.

Manden, hun så, tilkaldte hjælp, fordi han havde set, at en mor og hendes otteårige søn var blevet taget af en bølge. Dette satte en stor redningsaktion i gang.

Imponerende indsats

Tina Lorenzen så, hvordan redningsfolk strømmede til.

- Jeg synes, det er fantastisk, hvor mange frivillige og redningsfolk, der løb til med det samme, fortæller hun.

Både redningshelikopter, redningsbåd, ambulance og politi hastede til molen, men det blev fire lokale redningsfolk fra Kystredningstjenesten i Nørre Vorupør, der fik mor og søn op af vandet. De har det begge godt.

- Vi hørte jo, at det var en mor og søn, så vi håbede sådan på, at de ville blive reddet. Så vi var meget lettede, da de blev kørt ind med en traktor, siger Tina Lorenzen.

Da hun kom hjem kiggede hun nærmere på sine optagelser. På det tidspunkt hvor ulykken skete, ser det ud som om, at to personer forsvinder forenden af molen, ligesom Tina Lorenzen kan se den person, der endte med at slå alarm. Få minutter efter blev der ringet 112. Se videoen øverst i artiklen.

Her kommer traktoren ind med drengen, efter han er blevet reddet op.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.