DMI: Grå sommer fortsætter i weekenden

Lørdag bliver den bedste dag målt på antallet af solskinstimer i løbet af en ellers halvgrå weekenden.

Regn, sol og blæst.

Det er opskriften på vejret de kommende dage ifølge DMI's radar.

- Det er en rigtig vestenvindsuge med sol, vind og byger i forskellige afskygninger, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen til Ritzau.

Og allerede fredag kommer alle tre vejrtyper i spil.

- Det starter blæsende fredag først på dagen med jævn til hård vind. Ved kysten kan det blive op til kuling, men det bliver ikke så kraftigt som i går, og det tager af i løbet af dagen, lyder det fra Klaus Larsen.

- I løbet af dagens første timer er det skyet de fleste steder, men det klarer op med nogen sol - og i Nordjylland en del sol. Der er et par småbyger i de østlige egne, men ellers holder det tørt, siger han videre.

Temperaturerne kommer fredag til at ligge på mellem 14 og 18 grader.

- Det bliver klart vejr i løbet af aftenen og natten, og vinden aftager yderligere, så når vi står op lørdag, er det til svag og jævn vind, og så er solen faktisk klar til at skinne det meste af dagen, selvom der nok vil være nogle skyer ind i mellem, siger Klaus Larsen.

I løbet af lørdagen, hvor termometret vil vise 17-20 grader, trækker det dog op med et tiltagende skydække og regn om aftenen i de vestlige egne. Om natten kommer det til at regne de fleste steder.

- Søndag går det ned ad bakke med skyer og byger stort set hele dagen. Det bliver en halvvåd, kedelig dag, og det er heller ikke varmt med 15 til 18 grader. I de sydøstlige egne kan temperaturen snige sig op på 20 grader, men det blæser fortsat, siger Klaus Larsen.

I løbet af weekenden vil der formentlig falde et par millimeter nedbør de fleste steder.

/ritzau/

Det ender sandsynligvis med at dagen i dag bliver sommerens mest blæsende, og i både thyborøn og thorsminde er der registreret vindstød af stormstyrke. Ikke ligefrem vejr til sommerferie og strandture, alligevel tog de fleste turister i dag det svingende vejr med et smil

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.