DF: Danskere før østeuropæere

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl sagde her til aften i TV MIDTVEST, at han hellere så ledige danskere i de jobs, mange østeuropæere i dag bestrider.

Mange midt- og vestjyske virksomheder er helt afhængige af den østeuropæiske arbejdskraft, der er strømmet til landsdelen de seneste år.

Alligevel mener Kristian Thulesen Dahl (O), at det er en fejl, at den østeuropæiske arbejdskraft har så let ved at komme til Danmark.

- Selvfølgelig kan det være en gevinst, at der kommer nogle arbejdsomme østeuropæere, men vi er nødt til at sikre, at ledige danskere er i arbejde først, sagde han her til aften i TV MIDTVEST's udsendelse.

Dansk Overflade Teknik i Fasterholt er en af de virksomheder, hvor cirka halvdelen af medarbejderne er østeuropæere. Og Ikast-Brandes borgmester og folketingskandidat Carsten Kissmeyer (V) er sikker på, at produktionen ikke ville være den samme, hvis ikke det var for østeuropæerne.

Alligevel mener Thulesen Dahl ikke, østeuropæerne er en gevinst for samfundet.

- Det handler jo også om, om vi har et arbejdsmarked, der er rummeligt nok i forhold til de danskere, der ikke kan køre 100 km/t fra dag et. Og der er mange danskere, der kommer til kort over for unge østeuropæere, som kommer og er klar til at give den en skalle, mener han.

Hvad mener du? Se hele interviewet i artikelvideoen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.