Danske Beredskaber slår fast: Der er brandmænd nok

Danske Beredskaber forsikrer om, at det danske beredskab kan mønstre fuld bemanding trods hjælpen i Sverige og stor plantagebrand i Nordjylland.

Et utal af naturbrande og høstbrande har givet de danske beredskaber mere at lave på denne tid af året, end de plejer.

Men beredskaberne rundt i landet kan stadig finde tilstrækkeligt med afløsere, fastslår Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef for Danske Beredskaber i en mail til TV Midtvest.

- Jeg kan helt entydigt slå fast, at den danske hjælp til Sverige ikke på nogen måde betyder, at det hjemlige primærberedskab bliver forringet i forhold til mandskab og dimensionering, siger han og tilføjer:

- Vi har døgnet rundt ca. 1.800 mand på vagt over hele landet, og det er fuldstændig uændret i disse dage. Vi har en samlet styrke på ca. 9.000 mand at tage af i form af fuldtidsansatte, deltidsfolk og frivillige.

Normalt køres der til 1200 af denne type brande på et helt år. Men i år er der allerede registreret over 800. I øjeblikket kører beredskabet til mere end 30 brande dagligt.

Pressede, men ikke bekymret

Danske Beredskaber har fortsat en stor reserve at tage af, selvom cirka 60 mændene fra reservestyrke er sendt til Sverige.

- Vi har travlt, og de, der er på vagt bliver pressede. Men vi kan stadig finde afløsere, forklarer Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber.

Det er de enkelte beredskaber, der vurderer, hvem og hvor mange de kan mænd de kan tilbyde til Beredskabsstyrelsens indsats i Sverige.

TV Midtvest besøgte en brandmand fre Herning, der har været i Sverige og bekæmpe skovbranden. Se indslaget her.

Skovbrande har hærget Sverige de seneste uger, og derfor har brandmænd fra Herning været i Sverige for at hjælpe.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.