Danish Crown skyder på politikerne

Slagterikoncernen Danish Crown truer nu direkte politikerne med, at al produktion flyttes til udlandet, hvis ikke det bliver billigere at slagte i Danmark.

Danish Crown har i dag vendt kanonerne mod Christiansborg. Koncernen kræver, at det bliver billigere at producere kød i Danmark - ellers flytter hele produktionen til udlandet.

Hvert år slagter Danish Crown næsten 17 millioner svin og 285000 kreaturer i Danmark. Men det kan være på lånt tid. Omkostningerne er nemlig blevet for store og kravet til politikerne er klart:

De skal lette produktionsomkostningerne med 300 millioner kroner om året. Pengene skal hentes gennem lavere udgifter til den statslige kødkontrol og kortere behandlingstid af miljøkrav. Samtidig kræver de en nedsættelse af af de grønne afgifter, der kommer med den nye skattereform.

Et vildskud

Men ifølge fødevareminister Eva Kjer Hansen, (Kons.), er det et vildskud fra Danish Crown. Politikerne har, i følge hende, allerede gjort, hvad de kunne. Alligevel er hun parat til at diskutere sagen med Danish Crown.

Se ministerens kommentar her:[videonode #4443]

 

Se fællestillidsmand på Danish Crown i Herning, Leo Christensens kommentar til at slagterikoncernen truer med at flytte arbejdspladser her:[videonode #4449]


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.