Campingpladser kan holde åbent for gæster i påsken trods corona

Flere fælles faciliteter såsom restauranter skal holde lukket for at undgå smittespredning på campingpladser.

Det vil fortsat være muligt at komme afsted på campingferie i påsken. Hvis campingpladser overholder bestemte krav, kan de nemlig holde åbent.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet og Erhvervsministeriet i en fælles pressemeddelelse.

Campingpladserne skal sørge for, at besøgende holder afstand til hinanden og til personalet, og at der er nem adgang til at vaske hænder.

Derudover skal campingpladsernes restauranter holde lukket, og de tilknyttede lege- og badelande være lukket af for besøgende i påsken. Det gælder også eventuelle indendørs spafaciliteter.

- Mange danskere vil gerne ud og opleve foråret i naturen og have mere plads og luft omkring sig. Jeg ved også, at mange campister og campingpladsejere har glædet sig til at starte sæsonen her i påsken.

- Derfor er jeg også glad for, at campingpladserne gerne må holde pladser og hytter åbne for gæster i påsken, så længe man træffer de rigtige forholdsregler som for eksempel at holde afstand til hinanden, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) supplerer:

- Det vigtigste er, at vi fortsat holder fast og forebygger smittespredningen. Det er hele forudsætningen for, at der kan ske en kontrolleret åbning efter påske. Derfor vil en række af de fælles faciliteter på campingpladsen ikke kunne bruges, siger han i meddelelsen.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.