Campingpladser lukker trods tidligere udmeldinger

Dansk Camping Union havde tidligere besluttet sig for at åbne for sine 22 campingpladser i allerede i fredags. Men i 11. time ombesluttede de sig. Alle 22 pladser er nu lukket.

Da Dansk Camping Union i sidste uge meldte ud, at campingpladserne ville åbne 19. marts som planlagt, væltede det ind med beskeder. Det har fået unionen til at skifte mening, og derfor er alle pladser nu lukket. Det fortæller formand for Dansk Camping Union, Anne-Vibeke Isaksen. 

- Selvom vi havde taget nogle forbehold: Aflyst arrangementer som fællesspisning og indført ekstra rengøring, var der rigtig mange, der havde svært ved at forstå, at vi ville holde åbent i en tid, hvor alt andet lukker eller udskydes. Flere har flyttet konfirmationer og bryllupper på grund af coronavirussen, fortæller hun. 

50.000 medlemmer følger trop

Ifølge formanden er det ikke bare fem henvendelser på Facebook, der har fået unionen til at skifte mening. Hun fortæller, at de har fået tusindevis af henvendelser. 

- Det er en svær situation, for vi har gjort alt, hvad vi kunne for at gøre det sikkert at tage på camping, og vi har fulgt alle myndighedernes anbefalinger. Og der er altså forskel på alminelige campingpladser og resorts som Jesperhus og et legeland, som er lukket nu, men det har folk svært ved at skelne mellem, forklarer formanden. 

- På den baggrund har vi besluttet at lukke pladserne, så vi og vores 50.000 medlemmer kan følge trop om samfundets kamp mod corona, siger hun. 

Indtil videre er pladserne lukket frem til 30. marts ligesom skoler og daginstitutioner. Kommer der nye udmeldinger fra statsminiteren, vil Dansk Camping Union følge dem. Lukningen gælder også de vinteråbne pladser, som otte campingpladser under Dansk Camping Union har.