Blå partier er klar med millioner til økologien

Finansieringen er på plads til de landmænd, der ansøger om at omlægge til økologi eller udevide den økologiske produktion.

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative klar med op til 310 millioner kroner, så alle landmænd, der har ansøgt om støtte til omlægning til økologisk drift eller udvide den økologiske produktion, kan få støtte, såfremt de opfylder betingelserne.

Knap 1030 landmænd har i år søgt om støtten, og det er det største antal nogensinde. Så mange nye økologer er nemlig ikke set siden slutningen af 90’erne. Tillgangen af nye økologer har ligget stabilt mellem 100-200 årligt, indtil den steg voldsomt sidste år.

- Det er opløftende at se, hvor stor interessen er for økologi blandt landmændene. Regeringen mener, at økologien i Danmark skal drives frem på markedsvilkår. Man må sige, at det er tilfældet i disse år, hvor der i flere perioder har manglet økologiske varer på hylderne i supermarkederne. De danske landmænd er klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel, og det giver mig en stærk tro på, at vi kan styrke Danmarks førerposition på økologiområdet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Finansieringen på plads

Det endelige antal landmænd, der ønsker at modtage økologisk arealtilskud, er fortsat usikkert, og først til september kender man det samlede tal. Miljø- og fødevareministeren oplyser dog, at alle ansøgere, der opfylder betingelserne, kan få deres ansøgning imødekommet i 2015.

- Det er naturligvis en stor beslutning at omlægge sin bedrift til økologisk jordbrug, så nu afventer vi landmændenes endelige beslutning. Men vi er i hvert fald klar til at yde støtte til landmændenes arbejde, så alle ansøgere kommer godt i gang med omlægning til økologi, siger Esben Lunde Larsen.

Af de over tusinde ansøgere er 513 af dem nye økologer, der omlægger fra konventionelt landbrug til økologisk produktion.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.