Annette Lind forlader Folketinget for at blive generalkonsul

Hun siger farvel til Folketinget og flytter til Tyskland.

3:32
Socialdemokratiske Annette Lind fra Holstebro stopper i Folketinget for at blive generalkonsul i Flensburg.

Fra 29. februar 2024 har socialdemokraten Annette Lind ikke længere en stol i folketingssalen. Hun har nemlig opsagt sit stilling som folkevalgt politiker for at blive generalkonsul i Flensborg.

- Det har været en svær beslutning at forlade Folketinget, men det føles rigtig. Jeg er utrolig stolt af mit bagland og den tillid vestjyderne har givet mig i over 12 år, siger hun i en pressemeddelelse.

I den nye stilling skal hun arbejde med dansk-tyske forhold i grænselandet, hvor hun blandt andet skal have fokus på det danske mindretals interesser i området.

- Tyskland har været en naturlig del af min opvækst med sønderjysk mormor og vejskilte for turister i Vestjylland med tekster som Holz, Ferienhaus Dänemark og Erdbeere. Jeg tror på, at vores forhold til Tyskland starter ved grænsen. Her vil jeg gøre alt hvad jeg kan for det danske mindretal og for at fremme danske interesser, siger hun i pressemeddelelsen.

Det er regeringen, der har udnævnt hende til posten. 

- Arbejdet som generalkonsul indebærer stor politisk kontakt med nøgleaktører i grænseområdet. Jeg er sikker på, at Anette Lind kommer til at fylde rollen ud på bedste vis med sit brede politiske netværk og erfaring på det internationale område, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse.

Du og dit bagland har tidligere været utilfreds med, at du blev forbigået til en ministerpost. Er det her et plaster på såret?

-  Jeg er stolt af, at hele regeringen står bag mig i den her udnævnelse. Det er en karrierefremmende opgave, som jeg ser frem til, siger Annette Lind til TV MIDTVEST.

Hun har i tre år været næstformand for den danske delegation til Nordisk Råd, hvor hun har beskæftiget sig med samarbejdet mellem de nordiske lande.

- Nu er tiden kommet til at vende blikket mod syd. Udpegningen til generalkonsul i Flensborg er en enestående mulighed for at fortsætte mit internationale arbejde i en ny kontekst, siger hun.

I den socialdemokratiske lejr bliver beskeden modtaget med tungt hjerte.

- Jeg kender Annette som myreflittig med et bankende hjerte for andre. Hun tager sig af andre mennesker, hvad end det gælder en borger i Vestjylland eller en snak med kollegaerne på Christiansborg. Derfor er jeg også helt sikker på, at Annette bliver en rigtig god generalkonsul i Flensborg, siger Leif Lahn i en pressemeddelelse.

Hun begynder i jobbet 1. marts 2024 og kommer til at pendle en del, for hun fortæller, at hun og manden beholder huset i Holstebro, hvor han bliver boende.

Det er Karin Gaardsted, der står til at overtage Annette Linds plads i Folketinget.