Voldsom brand udskød åbning: Nu er Sophies restaurant endelig klar til gæster

For to år siden stod De Røde Barakker i flammer, og Sophie Byskov måtte udskyde åbningen af sin restaurant. Men nu er Mallemukken endelig klar til at slå dørene op.

Der var kun ni dage til den store åbning, og håndværkerne manglede kun at lægge gulv på ti kvadratmeter af restauranten, da Sophie Byskov måtte se sin drøm gå op i flammer.

- Det var virkelig forfærdeligt. Der blev jeg lige slået hjem. Vi havde gået længe og ventet på, vi kunne få lov til at åbne op, Da vi så endelig måtte komme i gang, så brændte det, siger Sophie Byskov.

Hun skulle være trådt til som restauratør den 1. marts 2019 – men den 19. februar blev De Røde Barakker og restaurant Mallemukken raseret af en voldsom brand.

- Vi vidste jo ikke, hvor slemt det var først, og vi var dumme nok til at tro, det kunne være færdig igen til sommer. Men det var jo ikke ’bare lige’. Der var brændt meget mere, end vi troede, siger Sophie Byskov.

Siden da har den stået på redningsarbejde og renovering. Først og fremmest skulle det undersøges, om de to gamle fiskekuttere, som vender med bunden i vejret og udgør restauranten, kunne reddes.

Indersiden af de karakteristiske kuttere bærer stadig tydeligt præg af branden, men det er lykkedes at redde dem fra flammernes tag, som dog endte med at brænde selve De Røde Barakker ned.

Nedlukning stiller høje krav

Efter oprydningsarbejdet var afsluttet, gik renoveringen i gang lige inden sommerferien, og efter nogle måneder med take away er de nu klar til at slå dørene op – forhåbentlig allerede den 23. april og senest den 6. maj.

- Det bliver fantastisk. Jeg glæder mig til at kunne anrette maden på en tallerken i stedet for i en take away-boks. Og at servere en øl eller et glas vin. Det bliver helt fantastisk. Det kribler i fingrene for at komme i gang, siger Sophie Byskov.

Selvom hun helst havde været ventetiden foruden, betyder ombygningen, at Mallemukken nu danner rammerne om Sophie Byskovs drømmerestaurant, hvor alle slags gæster er velkomne.

- Jeg vil jo gerne kalde det en familievenlig restaurant. Der er noget til enhver smag. Det er både fisk og kød, og der er også noget til vegetarerne, og det er til priser, hvor jeg synes, alle kan være med, siger restauratøren.

Inden genåbningen har Sophie Byskov arbejdet i en kantine i Cheminova, men hun er glad for nu endelig at kunne bruge sine madlavningskundskaber i sin helt egen restaurant. Og efter en periode med lukkede restauranter og barer tror hun på, at det er tiltrængt med nogle gode spiseoplevelser.

- Jeg sætter store krav til mig selv. Man vil jo gerne have noget ordentligt, når man er ude. Og med den her nedlukning tror jeg da ikke, at kravene er blevet mindre, til når vi endelig må komme ud igen. Så vil vi da gerne have noget godt, siger hun.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.