Stor sag om dankortsvindel for retten

Fem rumænere står tiltalt for svindel med dankort for over 110.000 kroner.

Det er en af de største sager om kopiering af dankort, såkaldt "skimming", som på torsdag skal udrulles ved retten i Holstebro.

Udstyr har kopieret magnetstriber

Fem rumænere mellem 26 og 42 år står tiltalt for i ti tilfælde at have monteret teknisk udstyr på pengeinstitutters hæveautomater og tankstationer. På den måde har de kopieret kortenes magnetstriber og afluret pinkoderne og efterfølgende lavet kopi-kort.

Kortene har de så brugt til at hæve kontanter på hæveautomater i Japan. I alt har de hævet 110.590 kroner og derudover forsøgt at hæve 338.000 kroner, lyder det i anklageskriftet.

Fanget på tankstation

Svindelnummeret blev opdaget efter at Midt- og Vestjyllands Politi i september 2012 fik en anmeldelse om, at der var monteret det såkaldte "skimming"-udstyr på en tankstation. Politiet overvågede tankstationen og kunne i den forbindelse anholde to rumænere.

- Skimming-udstyret så professionelt ud og der er formentlig ingen af kortindehaverne, der har opdaget, at deres kort blev kopieret og pin-koderne afluret, fortæller anklagerfuldmægtig Charlotte Pedersen.

Tre mere i sommerhus

De to rumæneres opholdssted blev sporet til et sommerhus i Thorsminde. Her fandt politiet yderligere tre rumænere og en del kopieringsudstyr. De har alle fem siden sidder varetægtsfængslet. Grundlovsforhørene blev dengang holdt for lukkede døre.

5 rumænere tiltalt i den formentlig største sag om afluring af dankortdata

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.