Skuffet over manglende opbakning: Festival ender med stort underskud

Formanden for Haze over Haarum undrer sig over, at mange hellere ville til havefester end bakke op om den lokale festival.

Den første udgave af Haze over Haarum i Harboøre siden coronaens udbrud ender med et stort underskud.

Det oplyser festivalens formand, Hanne Noermark, til TV MIDTVEST.

Regnskabet er ikke gjort endeligt op, men det står fast, at der både fredag og lørdag var så få gæster, at regnskabet vil vise et betragteligt underskud.

- Samlet havde vi 850 gæster, og det er alt for lidt. Vi var ellers sikre på, at vi ville få en stor opbakning, og at folk virkelig trængte til at komme til festival, siger hun.

Hanne Noermark understreger, at hun er skuffet over den manglende opbakning - specielt fordi hun samtidig har hørt, at der rundt omkring har været arrangeret mange lokale fester.

Havefester med lys og lyd

- Kan det lave antal gæster ikke skyldes, at mange stadig føler sig utrygge ved større forsamlinger?

- Jeg ved, at der har været flere havefester med mange gæster, nogle af dem endda med indlejring af lyd og lys. Så er det ikke, fordi man er coronaforskrækket, siger Hanne Noermark.

 Hun kan i øjeblikket ikke give en garanti for, at der også bliver arrangeret en festival til næste år, men siger, at det helt klart er målet, fordi Haze over Haarum er sat i verden for at skaffe penge til lokale foreninger.

- Vi har tidligere været i krise og rejst os igen, og jeg har troen på, at det også sker denne gang. Vi er så mange, der brænder for festivalen og vil gøre alt for, at vi kommer på fode igen, siger Hanne Noermark.

Deltagerne til årets festival var af coronahensyn delt op i sektioner med 200 gæster i hver. Formanden fortæller, at det forløb uden problemer.

- Jeg vil gerne rose vores gæster. Der var ingen ballade, og det var en stor glæde og forløsning at se dem have en fest og være glade for at komme til festival igen, siger Hanne Noermark.