SF: Løsning på vej til Høfde 42

Der er penge på vej på næste års finanslov til at fjerne giftdepotet ved Høfde 42 på Harboøre Tange. Det tror i hvert fald SF.

SF vil ikke vente til næste gang depotets fremtid skal diskuteres i 2019. Giften skal renses op nu. Og Steen Gade tror pengene kan forhandles på plads allerede næste uge i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

- Vi er villige til at sætte penge af på den her finanslov, hvis vi får et finanslovsforlig. Og så skal Aarhus Universitet betale langt det meste, det er trods alt dem der har tjent penge på forureningen, og så skal regionen betale, så vi må finde sådan en deal. Men det første skridt for at få det her løst, det er jo, at vi får sat nogle penge af, så staten tager et medansvar, men det er ikke staten der skal bære den største byrde, siger Steen Gade til TV MIDTVEST.

Aarhus Universitet bakker op

I forbindelse med det forestående salg af Cheminova lægger storaktionæren Aarhus Universitets Forskningsfond også op til en løsning

Bestyrelsesformand Brian Bech Nielsen opmærksom på, at Cheminova ingen juridisk forpligtigelse har, men siger i et skrifligt svar til TV MIDTVEST:

 - Af hensyn til lokalsamfundet og samfundet generelt har fonden et ønske om at få renset op på Høfde 42 i forbindelse med salget.

Også regionen er nødvendig

Brian Bech Nielsen understreger, at oprensningen skal ske i samarbejde med regionen.Til Jyllands-Posten svarer regionrådsformand Bent Hansen, at det vil være fantastisk med en løsning.

Regionen har ellers tidligere været afvisende, fordi regionen ikke havde pengene til at betale regningen på 250 millioner kroner, men måske er tiden nu inde.