Naturfotograf er rystet: Fisker kastede vandflaske mod delfin

Fiskeren, der var ombord på en kutter fra Bornholm, er nu blevet fyret af sin reder. Samtidig er han meldt til politiet.

2:27
Deltagerne i en delfinsafari så sammen med Lars Mikkelsen til fra nærmeste hold, da der blev kastet en vandflaske mod delfinen fra en kutter.
Foto: Lars Mikkelsen

Turisterne strømmer til for at få et glimt af dem.

Men det er tilsyneladende ikke alle, der er begejstrede for den flok delfiner, der holder til farvandet ud for Thyborøn. 

En ung fisker er netop blevet meldt til politiet for at kaste en vandflaske mod en af de delfiner, der fulgte en kutter på vej ud af Thyborøn Kanal. Han stod i forstævnen af skibet og kastede tilsyneladende bevidst flasken, da delfinen brød bølgerne. 

Det er naturfotografen Lars Mikkelsen fra Hjerm, der står bag anmeldelsen. Han følger delfinerne tæt og er rystet over episoden, som skete, mens han lå i sin båd ved siden af kutteren og delfinerne.

- Jeg fatter ikke, at man bevidst går efter at skade et fredet dyr. Det svarer til, at man går ind i en zoologisk have og tyrer en vandflaske i hovedet på pandaen. Så gad jeg godt se, hvordan folk ville reagere, siger han.

Lars Mikkelsen fik selv et billede af flaskekastet, som også blev fanget på video af en kvinde, der var med på en af de lokale delfinsafarier.

På videoen er det svært at se, om delfinen bliver ramt af flasken, men Lars Mikkelsen bemærkede, at den begyndte at opføre sig unormalt, hvilket tydede på, at den var stresset.

- Når man gør sådan noget så åbenlyst, mens der ligger en delfinsafari-båd med små børn ved siden af, må man have en afstumpet holdning til det. Og hvad gør man så ikke ude på havet, spørger Lars Mikkelsen.

Sådan så flaskekastet ud fra delfinsafari-båden.
Sådan så flaskekastet ud fra delfinsafari-båden.
Foto: Camille Andersen Mørk

Fiskeren, der nu er meldt til politiet, var ombord på en kutter fra Bornholm. TV MIDTVEST har talt med rederen, som siger, at han tager afstand fra handlingen og nu har fyret manden. 

Sagen er også blevet bemærket på Fiskeriskolen i Thyborøn. Den pågældende fisker har ingen relation til skolen - alligevel er flaskekastet blevet diskuteret blandt eleverne. 

- De har helt den samme holdning til det. Det er på alle måder uacceptabelt, siger skolens forstander Claus Hansen.

Lars Mikkelsen understreger, at alle parter normalt er gode til at tage hensyn til den flok af delfiner, som nu på tredje år boltrer sig i bølgerne ved Thyborøn. Det gælder både de lokale fiskere, turisterne og andre nysgerrige. 

- At der så er et enkelt broddent kar, der kan finde på sådan noget, det er jeg træt af. Men jeg er også glad for, at vi opdagede det, siger den vestjyske naturfotograf.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse om sagen, som man nu vil se nærmere på - derudover har politiet i øjeblikket ingen kommentarer.