Kursen er sat mod håndboldligaen

Vestjyder i hobetal drager torsdag aften til Randers for at hjælpe Lemvig-Thyborøn til en plads i håndboldligaen

Lemvig-Thyborøn Håndbold kan vende tilbage til håndboldligaen torsdag aften, hvis de får minimum uafgjort ude mod Randers. Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Konkursen i HC Midtjylland har banet vejen for, at Lemvig Thyborøn Håndbold kan rykke op i Håndboldligaen allerede i aften, hvis de kan vinde den anden oprykningskamp mod Randers.

Og der bliver vestjysk tryk på kedlerne i det østjyske. Mere end 300 vestjyder har sikret sig billet til kampen i Randers, der begynder klokken 19.30.

Det er en matchbold. Både spillere og trænere vil gerne gøre det færdig i aften

Henning Sørensen, kontorleder, Lemvig-Thyborøn Håndbold

Hele tre busser bliver fyldt med fans og så er der en masse, der kører selv.

-  Der bliver drøn på. Vi har fået et ekstra udebaneafsnit, så det bliver en fantastisk kulisse, fortæller kontorleder i Lemvig-Thyborøn Håndbold, Henning Sørensen. 

Den første kamp i Lemvig endte med sikker sejr til Lemvig-Thyborøn på 36-30. 

Egentlig skulle vinderen af kampen mellem Randers og Lemvig-Thyborøn ud i oprykningskamp mod det dårligste hold fra ligaens nedrykningsspil. Men med HC Midtjyllands konkurs er vinderen sikret en direkte oprykning.

- Det er en matchbold. Både spillere og trænere vil gerne gøre det færdig i aften, ellers bliver det ekstremt spændende i den 3. kamp, siger Henning Sørensen.

En eventuelt tredje kamp skal spilles i Lemvig den 5. maj. I Lemvig har de gode erfaringer med at sende fanbusser afsted til udekampene.

- Det er 6. gang vi sender fanbusser afsted, og de er aldrig kommet tomhændet hjem. Vi har fået fem sejre og en enkelt uafgjort mod Randers, de gange vi har haft busser med, fortæller kontorchefen.

Gode penge i oprykning

Det er tre år siden Lemvig-Thyborøn sidst var i håndboldligaen. Sidste gang kneb det med at få økonomien til at række til liga-håndbold. 

Læs også Flere ligaklubber har lav kreditværdighed

Alligevel tror den vestjyske håndboldklub, at det nok skal gå bedre denne gang.

- Det vil være et plus for os at rykke op. Dels får vi del i tv-penge og så er transportomkostningerne noget lavere ved at spille i ligaen i stedet for første division, fortæller håndboldklubbens direktør Flemming Gade Nielsen.

- Forskellen på at tage til sydhavsøerne og Holstebro er vel omkring 10.000 kroner i transport.

Hvis det lykkes Lemvig-Thyborøn at rykke op i ligaen venter både Champions League-heltene fra Skjern og lokalrivalerne fra TTH Holstebro.

- Vi håber også at kampene i ligaen, hvis vi rykker op, kan lokke endnu flere tilskuere i hallen for at se nogle af koryfæerne fra de andre klubber. Så alt i alt, ser vi positivt på det, hvis vi rykker op, siger Flemming Gade Nielsen.

I følge direktøren har den Lemvig-Thyborøn ikke de store planer op forstærkning. Den nuværende trup udgør stammen - også næste år.

- Det kan godt være, vi skal ud at se os om efter en enkel forstærkning, men ellers har vi en god trup, siger Flemming Nielsen, direktør Lemvig-Thyborøn Håndbold. 

Læs også Efter vildt drama: Lemvig tilbage i ligaen