Efter vildt drama: Lemvig tilbage i ligaen

Efter to uafgjorte vandt Lemvig-Thyborøn den tredje kamp over Team Sydhavsøerne.

Lemvig-Thyborøn Håndbold er tilbage i håndboldligaen.

Vestjyderne vandt lørdag eftermiddag den tredje og afgørende kvalifikationskamp på udebane mod Team Sydhavsøerne med 26-25.

De to første kampe var endt uafgjort, og det tredje opgør blev også en særdeles tæt og dramatisk affære. Team Sydhavsøerne førte 12-11 ved pausen og havde også chancen for at udligne tre sekunder før tid - men afslutningen ramte stolpen, og dermed kunne jublen bryde ud hos de vestjyske spillere og de mange medrejsende fans.

Da sæsonen begyndte, var der formentlig ikke mange, der havde den vestjyske klub som favorit til oprykning. Efter en periode med økonomiske problemer er klubben på mange måder begyndt forfra med et hold bygget op om en række unge talenter blandet med enkelte mere erfarne spillere.

Men efterhånden som turneringen skred frem, måtte klubben ændre målsætning. Holdet gjorde det over forventning, og efter jul blev målet at nå med i oprykningsspillet. Det mål blev opfyldt - og altså meget mere til.

Lemvig-Thyborøn var sidst i håndboldligaen i 2012.