Konfirmationer kan blive aflyst på grund af corona

Indtil videre er er gudstjenester og konfirmationsundervisning blevet aflyst, men fortsætter virussen med at sprede sig, så bliver det måske en sæson uden konfirmander.

Covid-19 har sat en stopper for alle gudstjenester i landsdelen. Foreløbigt gælder det de næste tre søndage, men hvis det aflysningerne fortsætter, kan det gå udover kommende konfirmander.

- Jeg har ganske vist ikke mange konfirmander i år - jeg har ni drenge. Men jeg har allerede underrettet forældrene om, at der måske maksimalt må være 100 gæster, hvis konfirmationen bliver gennemført. Jeg tror og stoler på, at vi om nogle uger har fundet en måde at leve med corona på, og så må vi tage den derfra, siger Carsten Riis Jensen, der er sognepræst i Møborg, til Lemvig Folkebladet.

På nuværende tidspunkt er alt der hedder konfirmationsundervisning aflyst, men i Møborg er de heldige, at have Carsten Riis Jensen som præst. Han er nemlig en innovativ herre. Foruden at arrangere pokemon-gudstjenester så modtog han sidste år innovationsprisen, for sin brug af spil, til at motivere de unge.

Nu hvor man ikke må samles, og al undervisning er aflyst, så er han ved at finde en løsning, hvor de unge via en hjemmeside, kan lave opgaver i forbindelse med deres konfirmationsforberedelse. Et system han gerne deler med de kollegaer der kan bruge det.

Plads til dåb, bryllup og begravelse

På trods af, at alle gudstjenester er aflyst, så gennemføres der stadig kirkelige handlinger som dåb, begravelser, bryllup og nu snart konfirmation.

Man kan godt gennemføre de egentlige handlinger, men der kommer ofte mange mennesker til sådanne arrangementer, og det går imod regeringens anbefalingerne om forsamlinger på 100 mennesker.

Her er Carsten Riis Jensen forberedt på, at han skal gøre det klart for dem, der får lov til at holde for eksempel en dåb, at det altså ikke kan lade sig gøre at have hele familien med. Her er konfirmationer særlig ramt, da der ofte vil være mange mennesker i kirken.

Selvom alle gudstjenester er aflyst, så vil præsterne rundt om i landet stadig være tilgængelige for dem der har brug for det.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.