Klimatorium endelig åbnet: - I dag er kulminationen på fem års arbejde

Efter lang ventetid stod Klimatorium i Lemvig endelig færdigt onsdag. Stedet skal være et fyrtårn inden for international klima-innovation.

Foruden af være direktør for Klimatorium, så er Lars Holmegaard også direktør i Lemvig Vand.
Foruden af være direktør for Klimatorium, så er Lars Holmegaard også direktør i Lemvig Vand.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Bygningen skulle egentlig have stået klar i august, men i dag, onsdag den 9. december, skete det endelig. Klimatorium i Lemvig stod klar til brug.

Det markerede det nye klimacenter med en livestreaming af åbningen, hvor blandt borgmester Erik Flyvholm (V) og regionsrådsformand, Anders Kühnau (S), holdt taler.

På grund af udfordringer med konstruktionen, så var Klimatorium først klar til åbning onsdag, men projekterne er i fuld gang allerede.

- I dag var kulminationen på fem års arbejde, fra vi fik ideen. Der kører mange projekter allerede, men det er når vi er synlige, at man kan se, vi er i gang, og nu kan vi endelige vise det, fortæller Lars Holmegaard, der er direktør for Klimatorium.

Sådan så Klimatorium ud i august, da det skulle have stået klar.
Sådan så Klimatorium ud i august, da det skulle have stået klar.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Et fyrtårn for klima-innovation

Klimatorium skal være et nyt fyrtårn for klima-innovation i Vestjylland. Det er en del af Coast to Coast Climate Challenge - et 6-årigt klimaprojekt, der løber frem til udgangen af 2022. 

Klimatoriums mission er at være et mødested, hvor virksomheder, vidensinstitutioner, offentlige instanser og det civile samfund kan mødes og sammen finde løsninger på udfordringer indenfor klimaforandring.

- Vi arbejder sammen med det offentlige, universiteterne, virksomheder og civilsamfundet. Det offentlige sidder med udfordringerne, universiteterne har løsningerne, virksomheder bringer løsningerne til virkelighed, og så kommer civilsamfundet til at nyde godt af dem, fortæller Lars Holmegaard omkring, hvad Klimatorium skal bruges til.

Foruden de store klimaprojekter, så huser bygningen Klimatorium, der er placeret på havnen i Lemvig, også medarbejderne fra Lemvig Vand, der også skal spille en rolle i klimaløsningerne.

- En moderne vandforsyning kræver moderne og tidssvarende fysiske rammer. Klimatorium-bygningen skaber dette og giver afsæt til at finde fremtidens nye og innovative løsninger, siger formand for Lemvig Vand, Steffen Damsgaard, i en pressemeddelelse.

På grund af corona var regionsrådsformanden, Anders Kühnau, ikke mødt op, men i stedet holdt han sin tale digitalt.

Det færdige Klimatorium på havnen i Lemvig.
Det færdige Klimatorium på havnen i Lemvig.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST