Kæmper for at legalisere cannabis-olie

Mand fra Lemvig fortæller, at cannabis-olie har givet ham livskvaliteten tilbage. Han mener, at stoffet skal gøres lovligt. Men politikerne tøver.

Er cannabis-olie et vidundermiddel, der kan hjælpe mange syge - eller er der så meget tvivl om effekten og indholdet, at man bør holde sig væk?

Kevin William Simpson, der stammer fra Lemvig, er ikke i tvivl.

Han kæmper for, at olien, der er lavet af et ekstrakt fra cannabis-planten, skal legalises til medicinsk brug. Han har oprettet en Facebook-side, der skal sætte fokus på oliens positive effekter - og det bygger blandt andet på hans egne erfaringer.

Ændrede mit liv

I flere år tog han 28 piller om dagen mod angst, depression og en række fysiske lidelser. Men så prøvede han cannabis-olien, og det ændrede hans liv, fortæller han.

- Lige siden har jeg haft det godt. Nu får jeg ikke længere piller, der stjæler mine følelser. Jeg fungerer meget bedre socialt, og min angst er helt væk, siger Kevin William Simpson, der samtidig håber på, at han snart kan komme i arbejde og dermed sige farvel til sin førtidspension.

Cannabis-olie indeholder stofferne CBD og THC - sidstnævnte er euforiserende og derfor ulovlig. Men sådan burde det ikke være, mener Simpson.

Han peger på, at blandt andre kræftpatienter kan have gavn af olien. Det kan ikke passe, at man skal kriminaliseres på grund af sin sygdom, siger han.

Kun på det illegale marked

Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen (S), er dog ikke klar til at opfylde Simpsons ønske. Problemet er - siger han - at der ikke er nogle anerkendte firmaer, der sælger et kontrolleret produkt.

- Der er ingen kontrol med de her produkter. De kan kun fås på det illegale marked, og det er en ulykkelig situation. Man ved ikke, om man får det, der står på etiketten. Der er ingen firmaer, der producerer et produkt, der kan på hylderne på apotekerne. Jeg ville ønske, at det kommer, siger Flemming Møller Mortensen.

 

Eksternt link - se Facebook-gruppen, der kæmper for at legalisere olien.

 

Kevin William Simpson fortæller her, hvordan cannabis-olien hjælper ham:

02:00 Luk video

 

01:47 Luk video