Et håndværkertilbud: 21-årige Lukas har købt et hus for 65.000 kroner

I Lemvig Kommune prøver et selskab at skabe liv i byen Bøvlingbjerg gennem ramponerede boliger, som de sælger billigt til dem, der har interesse i byen.

Lukas Kroghs hus i Bøvlingbjerg var fyldt med rotter og trængte mildt sagt til en kærlig hånd, men det afskrækkede ham ikke.

- Der var gammelt tapet på væggene, loftet hang nogle steder, og gulvet gyngede, hvis man gik ud i hjørnerne. Jeg var lidt skeptisk og kunne ikke se, hvordan man selv skulle få det til at ligne et hus engang, men da man fik det hele ud, så blev det lidt bedre, fortæller 21-årige Lukas Krogh.

Han købte den ramponerede ejendom for blot 65.000 kroner igennem det lokale anpartsselskab 7650 Bolig, der prøver at få solgt håndværkertilbuddene i stedet for at rive dem ned.

- Vi har et varemærke, der skal køre. Vi har læger, skoler og tandlæger, som gerne skal blive ved med at køre, og det kan vi ikke gøre med tomme huse eller huse, der bliver revet ned. Vi har tomme grunde nok, og der bliver huller nok alligevel, for vi kan jo ikke være inde over alle huse, siger Leif Poulsen.

Han er formand for selskabet, der siden det startede for fem år siden, har optjent en egenkapital på næsten 450.000 kroner ved at sælge andele for 1000 kroner stykket.

Pengene er blevet investeret i boliger der kunne rives ned, men som i stedet sælges videre til dem, der har interesse i at slå sig ned i Bøvlingbjerg.

Der skal unge og engagerede mennesker til byen

Jord- og betonarbejderen Lukas Krogh er glad for, at han fik muligheden for at lave en handel gennem andelsselskabet, hvor 120 indtil videre har købt anparter.

- Jeg synes jo egentlig, at det er godt for lokalsamfundet. Det betyder også meget herude, at der er nogen der køber huse op i stedet for. Så er der også nogle nye folk, der kommer til byen i stedet for, at det bare er nogen, der flytter rundt herude. Det trækker nye folk til lokalområdet, fortæller han.

Selv kommer den unge mand fra byen Dybe, der ligger omkring 14 km nord for byen, men regner nu med at blive boende i Bøvlingbjerg, og derfor passer han perfekt ind i planen om at holde liv i byen.

- Vi vil gerne være fri for, at husene bliver solgt til nogen, der bare lejer dem ud til tilfældige mennesker. Der vil vi gerne, at det er unge mennesker, og nogen der vil byen, som vil være aktive i byen, siger formanden for anpartsselskabet 7650 Bolig Leif Poulsen.

Lukas Krogh regner med at bruge mellem 150.000 og 200.000 kroner på renoveringen, og han håber at kunne flytte ind i løbet af næste år.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.