Bankekspert: Vestjysk Bank bliver mere konkurrencedygtig

Der er ikke noget at frygte for kunderne. Tværtimod, siger bankekspert om Arbejdernes Landsbanks opkøb af Vestjysk Bank.

Onsdag lancerede Arbejdernes Landsbank opkøbet af Vestjysk Bank. Det er der ingen grund til at frygte for kunderne, vurderer bankekspert Lars Krull. 

- I løbet af et år til halvandet vil kunderne formentlig opleve, at banken er blevet mere konkurrencedygtig. De vil have nogle billigere og bedre produkter til kunderne, og de vil formentlig have flere af dem, sådan siger bankekspert fra Aalborg Universitet Lars Krull om onsdagen store finansielle historie. 

Danmarks sjette største pengeinstitut køber størstedelen af aktierne i nummer 13 på samme liste. Vestjysk Bank, som tidligere på året fusionerede med Den Jyske Sparekasse og flyttede hovedsædet fra Lemvig til Herning, bliver drevet videre under samme navn og ledelse. 

5:15
Det er modsætninger, der mødes, når arbejderbanken fra København vil eje den vestjyske bank fra Lemvig. Det mener både aktionær og direktør - men det behøver ikke at være dårligt nyt.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

- Det er da min vurdering, at det er et rigtig godt partnerskab. For nogle år siden havde banken jo en nær-død oplevelse. Nogle af dem, der var med til at redde banken, de har så i dag solgt deres aktier. Det bliver en stærkere bank, som kommer til at kunne yde endnu bedre service og yde vestjyske kunder så god service, at de kan blive mere konkurrencedygtige, siger Lars Krull. 

Han fortæller, at han godt kan se ideen med at lade Vestjysk Bank køre videre i samme spor, som blev lagt ud med fusionen tidligere på året. 

- Rationalet for at udvide Arbejdernes Landsbank det er at blive en større bank. Det man køber, er en masse kunder. Kunderne holder af at være kunder i en bestemt bank med et bestemt navn og en bestemt måde at drive bank på. Der er ingen grund til at ændre på det. Man betaler en masse penge. En del af det, man køber, det er navnet. Derfor bliver det ved med at være Vestjysk Bank, siger Lars Krull.     

Lars Krull mener ikke, at kunder eller aktionærer i Vestjysk Bank bør være nervøse over salget til den målt på antal kunder omtrent tre gange så store københavnske Arbejdernes Landsbank.

- Nej. Der kan godt være, vil jeg tro, nogle mennesker, som siger, nu er det ikke en lokal bank mere, og så vil vi ikke være kunde i banken. Men man bør jo blive i den bank og handle med den bank, som agerer rigtigt på de argumenter og den økonomi, man netop selv har, siger Lars Krull.