Asylbørn udfordrer børnehaver på sproget

I denne uge er fem nye asylbørn startet i Børnecenteret i Thyborøn. Nu er der 12. Det stiller store krav til den sproglige kreativitet hos medarbejderne.

Ved første øjekast ligner Børnecenteret i Thyborøn en helt almindelig børnehave. Men når man ser godt efter er der alligevel noget, der skiller sig ud. En del af børnene har nemlig en helt anden baggrund, end de fleste af de indfødte børn fra byen. Nogle kommer fra Syrien, en fra Tjetjenien og en anden fra Egypten. Ialt 12 asylbørn er begyndt i Børnecenteret i Thyborøn.

- De er jo ligesom alle andre børn. Vi deler bare ikke helt samme sprog, siger pædagog Helle Langer. Derfor må personalet indimellem tænke kreativt.

- Man bruger armbevægelser usansynligt meget, forklarer Helle Langer og fortsætter:

- Det gælder om at tage hver enkelt aktivitet og så tænke: Hvis du ikke selv vidste, hvad der skete, hvordan vil du så have det vist. Så tror jeg, man når langt.

Uvis tidshorisont

Også på kontoret giver de nye børn udfordringer. Ikke på grund af sproget, men fordi at ingen ved, hvor lang tid børnene skal blive i børnehaven.

- Jeg kan jo ikke ansætte folk fra dag til dag og fra time til time, og det er virkelig en udfordring, men det er vi nødt til at deale med og få til at hænge så sammen så godt, som muligt, forklarer leder Karen Kallesøe.

På tirsdag får børnecenteret igen flere asylbørn.

I denne uge er fem nye asylbørn startet i Børnecenteret i Thyborøn. Dermed er konsekvenserne af verdens krige og konflikter på kort tid blevet hverdag i børnehaven.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.