17-årig har fundet løsningen mod duggede briller over mundbindet – nu har han solgt 270.000 næseklemmer

De fleste af os bruger efterhånden mundbind dagligt, men bruger man briller samtidig, dugger de som regel til. Det problem har Valdemar Rønn Cross løst med et nyt produkt, der nu er blevet en sællert.

Valdemar Rønn Cross på 17 år er en ægte iværksætter. I december begyndte han at producere en lille klemme til mundbind, der gør, at brillerne ikke dugger til, når man har begge dele på.

Og det har vist sig at være et produkt, mange gerne ville have fingrene i.

- Det var ældre mennesker, det var unge mennesker. Folk skrev, at det var en genial ide, og at jeg havde reddet deres hverdag, siger Valdemar Rønn Cross.

Han startede med at lave klemmerne på sin egen 3D-printer, som kan lave 10 klemmer i timen, men efterspørgslen er siden blevet alt for stor.

Nu tager han sig af bestillingerne, mens produktionen er flyttet til Viborg, hvor de laver 25.000 klemmer om dagen.

- Ordrerne vælter ind, og det giver en kæmpe motivation, siger den 17-årige iværksætter til TV MIDTVEST.

- Pengene skal bruges til en form for investering i fremtiden. Det er ikke det sidste firma, jeg laver. Det er ikke den sidste ide, jeg kommer med, lyder det fra Valdemar Rønn Cross.
- Pengene skal bruges til en form for investering i fremtiden. Det er ikke det sidste firma, jeg laver. Det er ikke den sidste ide, jeg kommer med, lyder det fra Valdemar Rønn Cross.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Valdemar Rønn Cross fik oprindeligt ideen, da både hans mor og hans kæreste bruger briller, som konstant var duggede, når de bar mundbind.

Det problem har han nu løst, og hans mor er i den grad stolt af, at han nu er kommet så langt.

- Jeg synes, at han er mega dygtig, og han kan sine ting, så vi er da rigtig stole af ham, siger Rikke Rønn Cross, der er mor til Valdemar.

Investerer i fremtiden

Indtil videre er mundbindsklemmen solgt i 270.000 eksemplarer, men overskuddet er ikke øremærket til sjov og spas.

Når man kun er 17 år, kan pengene nemlig nå at formere sig mange gange endnu.

- Pengene skal bruges til en form for investering i fremtiden. Det er ikke det sidste firma, jeg laver. Det er ikke den sidste ide, jeg kommer med.

270.000 solgte eksemplarer må siges at være godt gået men succesen med den nuværende ide vil ingen ende tage.

For imens ordrerne bare strømmer ind, er der nu vist interesse fra en ny investor.

- Det er jo en potentielt god samarbejdspartner, som jeg kan få en god fremtid med, og hvor vi kan lave en god virksomhed sammen, siger Valdemar Rønn Cross.

Den slags forretningsmøder er dog ikke noget, journalister kommer med til, og derfor kan vi på TV MIDTVEST ikke fortælle, hvad der blev sagt på mødet fredag eftermiddag.

Valdemar Rønn Cross har dog siden vi besøgte ham fortalt, at mødet forløb godt, og at det derfor stadig er hans forhåbning, at investoren vil skyde penge i projektet.

Næseklemmen kan købes i de fleste supermarkeder. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.