TV MIDTVEST

Nu er det sidste chance for at brevstemme

​Kan du ikke nå ned for at stemme på tirsdag, så er i morgen sidste chance for at få din stemme talt med.

Ved at brevstemme kan du møde op i borgerservice og stemme før tid. Foto: Scanpix / Casper Christoffersen

Mens valgkampen spidser til, så er der allerede adskillige danskere, der har sat sit kryds.

Læs også Hvem skal du stemme på? Tag kandidattesten

Kommunal- og Regionsrådsvalget finder sted på tirsdag den 21. november, men hvis du ikke har tid den dag, så kan det lade sig gøre at brevstemme til i morgen klokken 16. Derefter er det for sent.

Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl bruger muligheden til at opfordre alle til at stemme.

- Valget til kommuner og regioner er vigtigt. Det handler om vores hverdag og om, hvor meget vi betaler i skat. Demokrati og medbestemmelse kommer ikke af sig selv, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Hvis man ikke stemmer, er det jo andre, der bestemmer. Så jeg vil opfordre til, at man kigger i kalenderen og sikrer sig, at man kan stemme på tirsdag. Ellers skal man skynde sig at brevstemme senest i morgen eftermiddag.

Sådan brevstemmer du

  • Du kan brevstemme i hvilken som helst kommune og ikke blot, hvor du bor.
  • Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og stemme. I nogle kommuner er det også muligt at brevstemme på biblioteker eller andre steder.
  • Kontakt kommunen, eller gå ind på dens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er. På fredag skal alle kommuner holde åbent til klokken 16 mindst ét sted i kommunen.
  • Du skal huske at medbringe gyldig legitimation, for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
  • Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, dvs. på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig. Her gælder der ingen sidste frist for at brevstemme. Men du skal brevstemme i så god tid, at din brevstemme kan nå at blive sendt hjem til dit valgsted, inden valget begynder på tirsdag kl. 8.
Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Hvis du stadig er i tvivl om, hvem du vil stemme på, så kan du lære meget mere om valget i din kommune lige her.