TV MIDTVEST

Hvem skal du stemme på? Tag kandidattesten

Den 21. november skal der sættes kryds på stemmesedlen ved kommunal- og regionsrådsvalget. Men hvilken kandidat matcher dig bedst?

Foto: TV 2 / Scanpix

Hvis du er i tvivl om, hvem du skal stemme på ved kommunal- og regionsrådsvalget den 21. november, er der nu hjælp at hente her på tvmidtvest.dk. 

TV 2 og TV 2-Regionerne, heriblandt TV MIDTVEST, er nemlig gået sammen om at bygge en ny kandidattest til kommunalvalget, som man kender det fra folketingsvalg. 

I kandidattesten kan du klikke dig igennem en række spørgsmål og til sidst få bud på de kandidater, du er mest enig eller uenig med. 

Testen giver også mulighed for at dykke dybere ned i kandidaternes holdninger til en lang række emner og politiske spørgsmål.

Og testen er faktisk lokal, idet den ændrer sig alt efter, hvilken kommune, du bor i. En række af spørgsmålene er således helt lokale og afhænger af dit eget nærområde.

Testen tager desuden højde for, hvilke temaer der betyder mest for dig selv som vælger. Når testen startes, bliver du bedt om at vælge hvilke to ud af i alt 12 overordnede emner, der især er vigtige for dig. Ud fra dine valg af vigtigste emner får du undervejs i testen et ekstra spørgsmål i hver kategori.

Prøv selv kandidattesten her. 

 

Sådan er kandidattesten skabt

Spørgsmålene i kandidattesten er i udvalgt af TV 2s politiske redaktører i samarbejde med Megafon på baggrund af, hvad der ifølge meningsmålinger og undersøgelser er de vigtigste temaer for danskerne, når de skal sætte deres kryds ved kommunal- og regionsrådsvalget.

TV 2-Regionernes lokale redaktører har desuden hjulpet med at tilpasse de lokale spørgsmål, så de er mest muligt relevante for hvert område.

Spørgsmålene er sendt ud til mere end 7.000 kandidater. 

Analysevirksomheden Paqle har håndteret indsamlingen af de store mængder data, der indgår i testen, og har på vegne af TV 2 kontaktet kandidaterne frem mod valget og indhentet deres holdninger til brug for testen.

Datasættet, der er indsamlet til kandidattesten, indgår desuden som en del af det generelle grundlag for TV 2 og TV 2-Regionernes dækning af valget.
02:11

Er borgerne i Herning virkelig så blå, som de går og tror? Det testede TV MIDTVESTs kandidattest.

Luk video