Bookmaker: Krarup bliver som borgmester

Der bliver ikke rykket rundt på det nuværende magtforhold i Herning Kommune. Det vurderer oddssætterne hos den lokale bookmaker Bet25.

Når herningenserne skal til stemmeurnerne for at sammensætte et nyt byråd for de kommende fire år, bliver der ikke spænding om det overordnede resultat. I hvert fald ikke ifølge bookmakerne. Her kan man nu oddse på, om nuværende borgmester Lars Krarup (V) fortsætter som borgmester.

Det giver kun pengene 1.02 gange igen, hvis man tror, at han bliver, mens det giver pengene hele 10 gange igen, hvis man spiller på, at han mister borgmestertitlen. 

- Lars Krarup er i en klasse for sig, når det kommer til vælgertilslutning. I 2013 tog han over ¼ af stemmerne og demonstrerede dermed endnu engang Venstres suverænitet i Herning Kommune. Selvom det ikke blev til en politiskole i byen, er Herning fortsat i sund vækst, hvilket kun øges i takt med motorvejsudbygningen. Krarup sidder solidt i sædet, og det bliver han ved med, lyder vurderingen fra Morten Olsen, oddssætter hos Bet25.

Der har tidligere været spekuleret i, om den populære Herning-borgmester på et tidspunkt skifter lokalpolitikken ud med den landsdækkende af slagsen. De spekulationer kan muligvis få indflydelse på antallet af personlige stemmer, men det kommer ikke til at rykke på magtbalancen i kommunen.

- Venstre sidder tungt på magten i Herning, og det kommer de også til, selv hvis Lars Krarup skulle få en rolle andetsteds. Vi har en formodning om, at partiet går en anelse op i forhold til 2013, hvilket vores odds også afspejler, påpeger Morten Olsen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.