Plakater fik pludselig reklame fra andet parti: - Jeg synes, det er uanstændigt

Flere kandidater i Skive Kommune har fået overdækket en lille del af deres valgplakat med budskab fra konkurrenten. Venstre-kandidat beklager fejlen.

0:19
Videoen her er for nylig blevet fjernet fra Facebook.
Foto: Skærmbillede/Paqle og Facebook.

Man ser dem overalt for tiden. Oppe i lygtepælene, nede langs vejkanten, ude på markerne og inde på togstationer eller lignende, hvor tusindvis af mennesker dagligt lægger vejen forbi.

Det er sæson for valgplakater, og selvom de egentlig ser ganske harmløse ud, så har de det alligevel fra tid til anden med at blive genstand for en konflikt.

Sådan en episode er netop opstået i Skive Kommune, hvor Venstres Ungdom (VU) måske har været lige lovligt friske nok i deres måde at profilere sig selv på. Her har ungdomspartiet nemlig ophængt små plakater i bunden af andre partiers valgplakater med teksten: ...Eller stem på en yngre kandidat. Stem nummer 2 eller 3 på Venstres liste.

Det er faldet Nye Borgerliges spidskandidat Erik B. Mortensen for brystet, i det han er en af dem, som har fået sat en VU-plakat oven på sin egen.

- Jeg synes, det er uanstændigt. Venstre her i kommunen har givet udtryk for, at der skal være ordentlighed i valgkampen, og så gør de lige præcis det modsatte. Det er under alt kritik, lyder det fra Erik B. Mortensen.

På Facebook har en video tidligere floreret, hvor man kan se de små plakater fra Venstres Ungdom dække over en lille del af plakater fra andre partier. I videoen kan det ses ved byens togstation, men ifølge Nye Borgerlige-kandidaten er det ikke det eneste sted, hvor Venstres Ungdom har været på færde.

- Det her er sket over hele byen, så jeg synes, de skal give en undskyldning, fortæller Erik B. Mortensen.

Her kan man se en valgplakat fra Nye Borgerlige, hvor man ikke længere kan se kandidatens navn.
Her kan man se en valgplakat fra Nye Borgerlige, hvor man ikke længere kan se kandidatens navn.
Foto: Skærmbillede.

Der er sket en fejl

Én af de personer, der har delt videoen på Facebook, er Venstre-kandidaten Matthias Landeværn Nielsen, der er nummer tre på listen. Han er en del af Venstres Ungdom i Skive, og det er første gang, at han stiller op til kommunalbestyrelsen.

Han fortæller, at det ikke har været til hensigt at dække over andres valgplakater.

- Det var en fejl fra vores opsætningsteam, og det har vi selvfølgelig rettet. Meningen er, at de små plakater skal hænge under de andres valgplakater, og det var vi ikke opmærksomme nok på, fortæller Matthias Landeværn Nielsen.

V
283542-7beebd21.jpeg
Matthias Landeværn
Venstre
Se profilside

Det kan være strafbart at lave hærværk imod valgplakater. Ifølge Matthias Landeværn Nielsen er der dog i tilfældet fra Skive ikke tale om klistermærker, der har beskadiget de andre plakater.

Det er i stedet mindre plakater, som nu er fjernet.

- Vi beklager selvfølgelig mange gange for det her, fortæller Matthias Landeværn Nielsen.

Matthias Landeværn Nielsen har også yderligere valgt at fjerne videoen fra Facebook.