Dørmand oplever større utryghed i nattelivet: Nu har han selv købt overfaldsalarmer til sine søstre

En dørmand fra Holstebro oplever generelt, at flere er utrygge ved at gå alene hjem.

Laust Duly er til daglig dørmand i nattelivet i Holstebro.
Laust Duly er til daglig dørmand i nattelivet i Holstebro.
Foto: Privatfoto

Tryghed i nattelivet er for alvor kommet på dagsordenen her i kølvandet på en uge, hvor to kvinder er forsøgt kidnappet på åben gade ud på de sene nattetimer.

Kidnapningsforsøgene er blevet bemærket flere steder i landsdelen, og hvis man spørger en dørmand fra Holstebro, så kommer de i en tid, hvor den generelle tryghed i nattelivet er under pres.

- I mit arbejde som dørmand ser jeg desværre flere og flere - især unge piger - som har en vis form for uro i forhold til at gå hjem alene. Jeg ser oftere, at de bliver hentet, fortæller Laust Duly fra Holstebro.

Har købt overfaldsalarmer

Laust Duly har selv tre søstre, og oven på kidnapningsforsøgene i Herning har han nu valgt at gå et ekstra skridt for, at de kan føle sig trygge til og fra beværtninger både før og efter mørkets frembrud. Han har nemlig valgt at anskaffe en overfaldsalarm til hver af dem.

Alarmen er af mærket Siréne, og den fungerer på den måde, at man kan alarmere frivillige såkaldte runners, hvis man står i en situation med akut brug for hjælp. Firmaet bag har de seneste dage mærket stigende interesse for alarmerne – blandt andet fra Laust Duly.

- Mine søstre betyder ufatteligt meget for mig, så jeg ville gerne skabe tryghed omkring dem, fortæller Laust Duly.

Men er det nødvendigt?

- Jeg ved ikke, om jeg synes, at den slags alarmer er decideret nødvendige, men jeg synes, det er en god ting at have.

Derudover har Laust Duly selv meldt sig som frivillig runner.

- Jeg har lyst til at sige, det er på grund af næstekærlighed. Jeg tror på, at jeg en eller anden dag får muligheden for at komme ud og skabe tryghed, lyder forklaringen fra Laust Duly.