Blå blok forhandler lørdag politiskole og flere betjente

På finansloven forhandler de borgerlige partier lørdag den ny politiskole og et større politikorps. Dansk Folkeparti er mod nybyggeri.

De Konservative vil have flere betjente i politikredsene. Grænsen kan bevogtes af hjemmeværnsfolk eller særligt uddannede.

Forskellige synspunkter mødes, når blå blok lørdag skal forhandle politiskole og flere betjente.

Regeringen vil placere en ny politiskole i Herning og bygge nyt for en halv milliard kroner.

Dansk Folkeparti vil have den nye politiskole i Jylland i gang allerede i 2018, men partiet vil skabe skolen i en eksisterende bygning i stedet for at bygge nyt.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, før de borgerlige partier lørdag forhandler næste års finanslov. På dagsordenen står en ny politiskole og flere betjente.

Når ikke i mål

I politiforliget sidste år aftalte partierne, at der skal komme 300 flere betjente i år og næste år. 

Målet nås ikke, fordi betjente både bevogter grænsen og har massiv afspadsering efter terrorangrebet i København.

- Det ser ud til, at vi ikke når det. Det dur simpelt hen ikke. Noget andet er den vestlige politiuddannelse, som vi skal have sat skub i, siger Kristian Thulesen Dahl. 

Læs også Regeringen: Politiskolen skal til Herning

- Vi skal have optaget politielever fra 2018. 

Kritik fra jyske byer

Han forhandler med justitsminister Søren Pind (V), som placerer politiskolen i Herning. Det har affødt kritik fra jyske byer som Haderslev og Vejle, som gerne vil have skolen. 

- For os er det vigtigt, at det kommer hurtigt i gang. Meget tyder på, at det tager længere tid at bygge nyt. Hvorfor så ikke bruge eksisterende bygninger? spørger Kristian Thulesen Dahl. 

Konservative: Grænser kan bevogtes af andre

De Konservative vil have flere betjente i politikredsene. Så skal grænsen bevogtes af hjemmeværnsfolk eller særligt uddannede.

Det siger De Konservatives formand, Søren Pape Pousen.

- Det kunne være, at man skule uddanne nogle lidt kortere tid, som specielt skulle tage sig af bevogtningsopgaver. Lige nu mangler betjente hjemme i deres kredse, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/