Julemanden fra Skive storhitter på TikTok

Over 2,2 millioner følger med på Penti Olesens TikTok-profil, hvor han laver videoer som julemanden.

1:47
Julemanden bruger både computer, mikrofon og telefon, når han skal lave videoer til TikTok.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Der er ingen tvivl om, at julemanden er en populær figur især i den kommende måned, men vidste du, at man kan følge med i hans liv året rundt på det sociale medie TikTok? Det er der i hvert fald rigtig mange, der gør.

Julemanden – altså ham fra Skive – har lige nu mere end 2,2 millioner følgere på TikTok, og hans videoer er blevet set mere end 270 millioner gange. Videoerne optager han i sit haveskur, som han har indrettet til julestudie med pynt og hyggeligt lys.

- Det er min lille opladestation, som gør, at det ude på den anden side af døren fungerer, siger julemanden fra Skive, hvis borgerlige navn er Penti Olesen.

For når Penti Olesen ikke er klædt i rødt og hvidt, har han et fleksjob. Han lider nemlig af sklerose, og det gør ham ekstra træt, men ikke når han laver videoer som julemand. Det har ifølge ham selv den helt modsatte effekt.

- Jeg får mere energi her, end jeg bruger. Man kan sammenligne det med, hvis man har haft en rigtig god dag, og ens smil sidder fast, når man rammer hovedpuden. Det er sådan, jeg har det, når jeg går ud ad døren fra mit skur, siger han.

Siger nej tak til sponsoraftaler

Han laver primært videoer, hvor han reagerer på videoer fra andre brugere af TikTok, men han holder allermest af at sende live til alle sine følgere, der kommer fra hele verden. Oftest følger mellem 20.000 og 40.000 med, men han har også oplevet at sende live til mere end 100.000 på én gang.

- Man kan se, der kommer likes ind, og folk skriver tak. Jeg synes, det er genialt, siger Penti Olesen.

Med 2,2 millioner følgere kunne den midtjyske julemand nemt lave aftaler med sponsorer, der vil betale ham for at vise og anbefale deres produkter, men det har han indtil videre valgt at takke nej tak til.

- Jeg fylder kontoen herinde, siger han og lægger hånden på sit hjerte.

- Så må tegnebogen være lige så tom, som den plejer at være. Jeg tænker, at jo mere glæde jeg kan få, jo bedre. 

Har du et tip?