Støjberg vil være for den almindelige dansker: Her er deres holdning til projektet

På Inger Støjbergs hjemmebane i Salling tager nogle godt imod hendes nye projekt; andre er mere end lunkne ved tanken.

Inger Laursen støtter navnesøster Inger Støjbergs projekt.
Inger Laursen støtter navnesøster Inger Støjbergs projekt.
Foto: Allan Ødegaard / TV MIDTVEST

Salling er i høj grad Støjberg-land. Hun er vokset op på en gård ved Hjerk og har i 20 år været folketingsmedlem for Venstre i Skive-kredsen.

Nu skal Inger Støjberg så forsøge at overbevise sallingboerne og resten af landet om, at de tidligere Venstre-vælgere i virkeligheden mest af alt var Støjberg-vælgere.

Inger Støjberg slår med det sit nye parti, Danmarksdemokraterne, på, at hun vil være for de almindelige danskere, der bor uden for København.

Flere holder med Støjberg

TV MIDTVEST tog derfor til Salling for at tale med nogle af de mulige kernevælgere. Seks personer ville gerne give deres besyv med. Og fælles for dem var, at de som regel anså sig for at være ret almindelige danskere. 

Og tre af de seks ville muligvis gerne stemme på Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, i stedet for Venstre.

- Jeg siger Inger Støjbergs nye parti. Helt sikkert. Det handler om de sager, hun har været igennem og det kæmpe arbejde, hun har lavet. Jeg synes, den måde, de behandlede hende på under sagen (rigsretssagen red.), overhovedet ikke har været retfærdig, fortæller Tony Lykke.

Han er fra Hammel, men var ude at handle i HH Trælast & Byggecenter mellem Rødding og Balling på Salling. På Støjbergs hjemegn bakkede flere op om hende:

- Jeg vælger Støjbergs nye parti. Hun gør noget godt. Hun er sådan nede på jorden, siger Lisbeth Nørgaard Sørensen fra Vejby.

Samme toner lyder fra Kim Jakobsen, der er afdelingsleder for HH Trælast & Byggecenter.

- Mange af hendes værdier passer nok ret godt til mig. Hun er meget nede på jorden med mange ting. Det er nok ikke helt skævt, siger Kim Jakobsen.

Støjberg-vælger siger nej

Men der var også to, der ikke stemte i den borgerlige lejr, samt en enkelt Venstre-vælger som ikke helt kunne se sig i den dømte eksministers projekt, selvom han før har støttet hende:

- Jeg siger Venstre. Helt klart. Jeg synes, hun svigter sit oprindelige grundlag. Jeg har stemt på Inger Støjberg hele mit liv, og jeg synes faktisk, hun har trukket sig fuldstændig fra det, jeg står for. Det er blandt andet hendes lidt for hårde retorik i udlændingepolitikken. Jeg er ikke uenig i udlændingepolitikken. Jeg synes bare, retorikken bør være mere afdæmpet, siger Bent R. Jensen fra Rødding.

Lille partiorganisation

Støjbergs støtter på Salling lagde både vægt på hendes politik og hendes person. Og netop hendes person kan vise sig at skulle bære en del, for lige nu er der ikke det store partiapparat til at hjælpe hende:

- Der er jo ingen organisation, sagde Inger Støjberg på pressemødet til TV MIDTVEST, inden hun afbrød sig selv og forsatte med et grin:

- Eller. Det er ikke rigtigt. Der er en nabo, som også er en veninde, hendes mor og mig. Det er selve organisationen. Der er ingen sponsorer, ingen pengemænd. Der er nul kroner i partikassen. Eller vi har selv testet et system, hvor man kan støtte os, og vi har selv sat femmere og tiere ind, lød det fra partistifteren.