Serbisk bande stjal for millioner

Politiet holder åbent hus for at finde ejerne til masser af tyvekoster.

Midt- og Vestjyllands Politi har i al hemmelighed optrevlet en serbisk tyvebande, der mistænkes for at stå bag  stribevis af indbrud i det midt- og vestjyske.

Politiet mener, at banden - der består af to mænd og een kvinde - har omkring 150 indbrud i private hjem på samvittigheden. Ofte tog de en stribe huse ad gangen, og de gik næsten udelukkende efter smykker, ure og guld.

- Vi mener, at vi har fået fat i en organiseret gruppe, som ikke har lavet andet end kriminalitet, mens de har været i Danmark, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Ordensmagten kom på sporet af banden, da de to mænd i marts blev anholdt i en lejlighed i Ikast.

800 tyvekoster uden ejermænd

Michael Kjeldgaard regner med, at banden har stjålet for omkring to millioner kroner - og politiet står nu tilbage med stribevis af tyvekoster uden præcist at vide, hvor de er stjålet fra. Derfor arrangerer politiet torsdag åbent hus hos lokalpolitiet på rådhuset i Ikast med omkring 800 tyvekoster.

Indbrudene skete i blandt andet Videbæk, Kibæk, Vildbjerg, Sunds, Aulum, Ikast, Herning og Silkeborg - og banden har været så aktiv, at politiet ligefrem mener at kunne registrere et fald i antallet af indbrud, efter at medlemmerne er blevet fængslet. 

Interview med vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard:

01:33 Luk video