Midtjysk arbejdsplads sætter fokus på mental sundhed

Rekord mange midtjyske arbejdspladser sætter fokus på mental sundhed. Det gør de på baggrund af, at Foreningen Velliv netop har bevilliget 10.000 kr. til mange virksomheder - pengene skal gå til arrangementer og aktiviteter.

Teamleder Tina Frederiksen er glad for, at Brande Åcenter har fået 10.000 kr. til sociale aktiviteter på arbejdspladsen.
Teamleder Tina Frederiksen er glad for, at Brande Åcenter har fået 10.000 kr. til sociale aktiviteter på arbejdspladsen.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

Alle ansatte på Brande Åcenter har haft en længe ventet personaledag, hvor de har fået plejet relationerne til hinanden. 

Det er nemlig vigtigt, da nye tal fra Danica Pension viser, at antallet af psykologbehandlinger via sundhedsforsikringen er steget med over 80 procent fra 2019 til 2020. 

Det er alt for mange, og derfor har Velliv Foreningen uddelt 10.000 kr. til 667 danske virksomheder heraf 155 midtjyske.

En af de midtjyske virksomheder er Brande Åcenter, der nu kan fokusere på medarbejdernes mentale sundhed.


Vigtigt med aktiviteter efter pandemi

Brande Åcenter er et bo-, aflastning-, og aktivitetstilbud til voksne med nedsat funktionsevne. Og derfor har de ansatte stadig været på arbejde under pandemien, som har medført mange begrænsninger.

- Vores samarbejde på tværs har jo været helt nedlagt i en lang periode, hvor man ligesom har været nødt til at holde sig til sit eget hus, så vi ikke blev blandet alt for meget, siger teamleder Tina Frederiksen.

Derfor betyder det meget for virksomheden, at de ansatte nu får en dag fyldt med kaffe, kage og aktiviteter. 

Ifølge Tina Frederiksen betyder det nemlig meget, at lave noget med kollegaerne, for gode grin sammen er rigtig godt i forhold til samarbejdet og trivslen, understreger hun.

Kollegaerne på Brande Åcenter lavede mange aktiviteter sammen for at styrke relationerne.
Kollegaerne på Brande Åcenter lavede mange aktiviteter sammen for at styrke relationerne.

Mistrivsel er lidt en epidemi i sig selv, for mange arbejdspladser lider nemlig af de seneste halvandet års nedlukninger fortæller erhvervspsykolog Olu Robbin-Coker.

- Folk har været presset i relativt lang tid. Der er snak om stres og andre former for belastningssymptomer, siger han.

Desuden understreger Olu Robbin-Coker, at det aldrig har været vigtigere at have fokus på trivsel og mental sundhed på arbejdspladserne i Danmark.

Hvert år afholder Foreningen Velliv Danmarks Mentale Sundhedsdag, og i år blev det afholdt den 14. oktober, men arbejdspladserne har mulighed for at afvikle arrangementet mellem den 9.-17. oktober.