Midtjyder får 4,6 milliarder tilbage i skat: Borgere i Skive og Ikast får flest penge

Skattestyrelsen udbetaler fra i dag 4,6 milliarder kroner i overskydende skat i Midtjylland. Borgerne i Ikast-Brande og Skive Kommuner får mest her i landsdelen.

820.000 borgere i Region Midtjylland står i gennemsnit til at få udbetalt 5.584 kroner, når Skattestyrelsen i dag begynder udbetaling af overskydende skat. I gennemsnit er der flest penge på vej mod Skive og Ikast-Brande Kommuner, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse. 

- For mange er det en god dag, når de får udbetalt overskydende skat. Men det er værd at huske på, at det er et tegn på, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2020, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen

-  Derfor er det en god ide at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer, så man ikke kommer til at betale enten for meget eller for lidt i skat i år, siger Karoline Klaksvig. 

Ser man alene på Region Midtjylland, får borgerne i Ikast-Brande Kommune i gennemsnit mest udbetalt, og borgerne på Samsø får mindst.

Her får borgerne i regionen mest udbetalt
Ikast-Brande - 7.705 kroner pr. borger i gennemsnit med penge til gode hos Skat.
Skanderborg - 7.368 kroner pr. boger i gennemsnit med penge til gode hos Skat.
Skive - 6.469 kroner pr. boger i gennemsnit med penge til gode hos Skat.

Mere minus end plus

Mens cirka 3,6 millioner borgere ind til videre er blevet mødt af et grønt tal i årsopgørelsen, så er godt 900.000 borgere blevet mødt af et rødt tal og dermed en restskat. 

Restskatten udgør lige knap 7,1 milliarder kroner – eller gennemsnitligt 7.744 kroner pr. skattebetaler i minus.