Håndboldherrerne fra HC Midtjylland tabte smalt hjemme til Sønderjyske i 888 Ligaen.

Arkivfoto
Arkivfoto

HC Midtjyllands håndboldherrer har ambitioner om at nå med i slutspillet i denne sæson, og indledningen på sæsonen har også været lovende.

Tirsdag aften måtte midtjyderne dog notere sig sæsonens første nederlag i 888 Ligaen, da Sønderjyske var på besøg og tog hjem med en smal sejr på 27-26.

HC Midtjylland havde sejre over Randers HH og Ribe-Esbjerg samt uafgjort mod KIF Kolding København med til opgøret. Men klubben ligger efter nederlaget stadig med fem point.

Sønderjyske mødte derimod op med nederlag til Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg (BSV), mens det var blevet til et enkelt point mod Skanderborg Håndbold. Dermed nåede Sønderjyske op på tre point.

Indledningen blev jævnbyrdig med stillingen 8-8 efter et kvarter.

HC Midtjylland begyndte dog herefter at sætte sig mere på opgøret, og otte minutter før pausen kunne Mathias Pilgaard bringe hjemmeholdet foran 12-9.

Den bed gæsterne dog ikke på. Fire minutter før pausen havde Sønderjyske både udlignet og bragt sig foran 13-12 med fire scoringer i træk, uden at hjemmeholdet kom til fadet.

Sønderjyske sluttede bedst af og gik til pause foran 15-13.

Det lykkedes dog ikke at tage afgørende fra for gæsterne. HC Midtjylland fik udlignet ved Espen Lie Hansen til både 15-15 og 16-16.

Igen var der efterfølgende tæt parløb, og HC Midtjylland kunne udligne til 20-20. De to mandskaber fulgtes ad frem til 26-26, før Frederik Børm satte den afgørende scoring ind 45 sekunder før tid.

Da hjemmeholdets Espen Lie Hansen misbrugte ni sekunder før slutfløjt, måtte HC Midtjylland acceptere, at Sønderjyske fik bugt med hjemmeholdets gode stime i sæsonstarten og samtidig hentede sæsonens første sejr.