Fødte uden far: Minister tvunget til at svare i sagen

Et spørgsmål fra et folketingsmedlem tvinger nu udlændinge- og integrationsministeren til at svare på spørgsmål i sagen om afkrikansk mand, der ikke kan være med til sin søns fødsel.

Julie Platz Markersen fra Ikast blev i går på sin terminsdag mor til en lille dreng, der skal hedde Joshua.

Fødslen gik, som den skulle, men den foregik uden barnets far Mahammadu Doumbia. Han er fra Mali og blev nægtet turist-visum.

- Det er både en kæmpe glæde, men også en kæmpe sorg, at hans far ikke kunne være med til fødslen, og nu også i den første tid. Vi må nøjes med Whatsapp og Imo-kontakt. Vi er meget berørte over den svære situation, vi står i, fordi vi ikke kan være samlet, skriver Julie Platz Markersen til TV MIDTVEST.

Da TV MIDTVEST søndag fortalte om sagen ville udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye ikke svare på spørgsmål om sagen. Det bliver han nu tvunget til.

Enhedslistens folketingsmedlem Rosa Lund har stillet ministeren et § 20-spørgsmål på baggrund af indslaget.

Spørgsmålet lyder:

Finder ministeren, at den danske visumpraksis over for statsborgere fra Mali er passende eller for restriktiv, når en person, der tidligere har opholdt sig lovligt i Danmark for at give og modtage undervisning, får afslag på et besøgsvisum i forbindelse med sit barns fødsel?

Julie Platz Markersen og Mahammadu Doumbia mødte hinanden i Danmark i september sidste år. Dengang kunne han komme ind i landet, fordi han skulle undervise og undervises i musik.

§ 20-spørgsmål

Indslag den 11. august: Julie Platz Markersen kan ikke få faren med til sin søns fødsel, fordi han er statsborger i Mali.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.