Fleksibelt og uden risiko: Flere lejer deres bil

Fleksibelt bilvalg og usikkerheden om krav til fremtidens biler får flere til at hoppe over i en udlejningsbil, de hurtigt kan komme af med.

Glenn Rose fra Ikast ejede for nogle år siden den klassiske familiebil Ford S-Max, men siden den blev solgt, har han kun kørt rundt på lejede dæk. Og han er langt fra den eneste, der har fået øjnene op for leasingmarkedet.

Usikkerheden om, hvilke krav der bliver stillet til fremtidens biler, har fået flere til at skifte en ejebil ud med en lejebil. For Glenn Rose handler skiftet også om, at det er nemt og bekvemt, samt at han hurtigt kan skifte sin bil ud med andre modeller.

- Jeg betaler en månedlig ydelse, og det er inklusiv alt: Forsikring, vægtafgift, service og dæk. Det eneste, jeg skal putte på, er brændstof, siger han.

quoteNår du bruger bilen, så betaler du for den, og når du ikke bruger den, så betaler du ikke.

Bjarke Kristensen, biludlejer

Hvert år kører han 65.000 kilometer på grund af sit arbejde som salgschef, og det bliver derfor til rigtig mange timer på landevejene. Lige nu kører han i en Porsche Cayenne 3.0, men tidligere har han også lejet både Audi og BMW. Og han tror ikke, han kommer til at eje en bil igen.

- Nej, det tror jeg faktisk ikke, jeg gør, fordi det giver en dejlig frihed, siger Glenn Rose.

Fleksibelt og uden risiko

Hos biludlejningsfirmaet V85.dk i Brande kan de tydeligt mærke, at mange har fået lyst til at sætte sig bag rattet i en lejet vogn. Her har antallet af lejeordninger været stigende gennem længere tid.

- Du har ingen udbetaling. Det vil sige, når du bruger bilen, så betaler du for den, og når du ikke bruger den, så betaler du ikke. Så du har ingen risiko. Hvis du skifter job i morgen, så kan du sige tak for den her gang og stille din bil, siger ejer Bjarke Kristensen.

Ifølge FDM er trenden også vokset over de seneste år, fordi kravene til biler i fremtiden hele tiden kan ændre sig.

- Lige nu skaber de her politiske vinde om, hvor meget CO2 vi skal mindske, en usikkerhed om bilmarkedet og bilernes værditab, og det betyder, at leasing får medvind, siger forbrugerøkonom Ilyas Dogru.

Og det er også det, kunderne fortæller, når de svinger ind forbi V85.dk i Brande.

- Vi kan mærke, at kunderne er usikre. Og vi kan mærke, at de kunder, som godt kan gå ud at betale 400.000-500.000 kroner for en bil i dag, gør det ikke. De kommer typisk og lejer en bil, siger Bjarke Kristensen.

I hans udlejningsfirma har de omkring 1000 lejebiler til privat og erhverv. Det koster omkring 10.000 kroner om måneden at leje en Porsche Cayenne 3.0 som Glenn Roses.