VIDEO: Lægerne opererer med robotter

TV MIDTVEST fulgte operation med robot-kirurgi på Regionshospitalet i Holstebro.

Den fagre nye verden har gjort sit indtog på sygehusene.

Flere og flere operationer udføres ved hjælp af avanceret robot-kirurgi - for eksempel på Regionshospitalet i Holstebro, som er et af seks danske hospitaler, der bruger robotter ved de operationer, hvor kvinder skal have fjernet livmoderen.

Fordelen ved robot-kirurgi er, at operationen kan udføres med meget stor præcision - en robot ryster aldrig på hånden. Operationen er dermed også mere skånsom for patienterne.

Overlæge Peter Olesen fortæller, at nogen af patienterne er skeptiske, når de hører, at der bruges robotter til operationen. Men det er der ingen grund til.

- Der er tale om et instrument, som er mere præcist end det, vi plejer at bruge. Men det er stadig styret af kirurgerne, siger han.

TV MIDTVEST fik fredag lov til at følge en operation på Regionshospitalet i Holstebro. En 44-årig fik fjernet livmoderen ved hjælp af robot-kirurgi. Se indslaget her:

03:28 Luk video

 

Lægen, der udfører operationen, sidder med ryggen til patienter og fjernstyrer robottens fire arme. En anden læge står ved patienter og bistår robotten.