Ungt TTH-talent knust: Chancen for, at jeg kommer til at spille professionelt igen, er minimal

Den 20-årige TTH Holstebro-fløj Jeppe Hauskov skal igennem en større rygoperation. Det betyder, at hans håndboldkarriere kan være ovre.

Det er 16 måneder siden, at håndboldtalentet Jeppe Hauskov fra TTH Holstebro sidst satte sine ben på en håndboldbane. En større rygskade har nemlig plaget den 20-årige håndboldspiller i så voldsom en grad, at han ikke har kunnet gå nogen steder, uden at det kunne mærkes i ryggen.

quoteDet er utrolig synd for Jeppe, og hans situation berører os alle rigtig dybt.

John Mikkelsen, Direktør, TTH Holstebro

Han har derfor været igennem et længere genoptræningsforløb, men nu er konklusionen faldet på, at han skal igennem en større rygoperation.

- Chancen for, at jeg kommer til at spille professionelt igen, er minimal. Når man får en så omfattende operation, så er det sjældent, at man kan vende tilbage til tophåndbold igen, fortæller Jeppe Hauskov i en pressemeddelelse.

Det er flere forskellige ting, der gør, at den unge fløjspiller skal igennem en operation. Det skyldes en diskusprolaps, et brud i ryggen og en nerve, der sidder i klemme. 

Før Jeppe Hauskov blev skadet nåede han at spille 35 officielle A-kampe for TTH Holstebro. Derudover har han 30 ungdomslandskampe på CV'et, hvor han blandt andet vandt en bronzemedalje med U19-landsholdet.

- Jeg har hele tiden vidst, at der var en chance for, at jeg aldrig ville komme helt tilbage igen, men nu er det så endelig bekræftet. Det giver en blandet følelse i kroppen, for naturligvis er jeg meget ked af det, men jeg er også på en måde lettet over det. Nu ved jeg, at jeg bliver smertefri igen, og så kan jeg begynde at se fremad i mit liv, slutter Jeppe Hauskov.

- Jeppes situation berører os dybt 

Den alvorlige skade betyder, at TTH Holstebro og Jeppe Hauskov er blevet enige om at ophæve kontrakten. Hauskov vil dog fortsat få hjælp af klubbens fysioterapeut i forbindelse med genoptræningen.

- Det er utrolig synd for Jeppe, og hans situation berører os alle rigtig dybt. Det er en af vores lokale Made In Holstebro talenter, som vi pt. må sige farvel til på den værst tænkelige måde. Vi vil hjælpe Jeppe på alle de måder vi kan, således han kan komme tilbage til en normal hverdag - og måske på sigt finde tilbage til håndboldbanen, fortæller John Mikkelsen, der er direktør i TTH Holstebro.

Her kan du se eller gense den seneste udgave af Håndboldmagasinet Overtrådt. Programmet blev sendt på TV MIDTVEST 11/6-2019.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.