Uddannelse sætter rekord: - Glædeligt for byggebranchen

Det går rekord godt på bygningskonstruktøruddannelsen på VIA University College i Holstebro, og det er glædeligt for byggebranchen, mener uddannelseslederen.

bygningskonstruktoer-studerende_2.jpg
Foto: Pressefoto

Der er flere studiekammerater end sædvanligt, hvis man starter som bygningskonstruktør på VIA University College i Holstebro. Uddannelsens ansøgertal er steget med 20 procent i år, og i de kommende dage begynder det største antal nye studerende på skolen. 

- Det er vi glade for først og fremmest. Det er glædeligt for byggebranchen, og der efterspørges dygtige medarbejdere, og det kan vi levere, siger uddannelsesleder Steffen Bjerregaard Holm.

Der er omkring 50 studerende, som går i gang på efterårsholdet, og dermed sætter uddannelsen rekord med 225 studerende. Efter jul kan de se frem til endnu flere elever, når der begynder et hold på 30.

- Det giver da helt sikkert et endnu bedre studiemiljø. Der er flere at lave projekter med, og man kan arbejde med andre grupper, siger uddannelseslederen.

Steffen Bjerregaard Holm er desuden godt tilfreds med, at hver fjerde studerende er kvinde, hvilket også er ny rekord. 
Steffen Bjerregaard Holm er desuden godt tilfreds med, at hver fjerde studerende er kvinde, hvilket også er ny rekord. 
Foto: Pressefoto

Frem til d. 1. januar 2015 var de første tre semestre hos Erhvervsakademiet MidtVest, men alle syv semestre ligger nu hos VIA, hvilket har gjort sammenhængskraften og uddannelsen bedre, mener Steffen Bjerregaard Holm.

Masser af jobs

På trods af den ekstra konkurrence om arbejdspladserne, betyder det tilsyneladende ikke, at flere ender uden fast arbejde.

- Dem, som bliver færdige, er efterspurgte og har job meget hurtigt efter, de er færdiguddannede, hvis de ikke allerede har det inden, forklarer Steffen Bjerregaard Holm, uddannelsesleder hos VIA University College.

For at holde den gode kontakt til virksomhederne vil VIA University College for første gang i år arrangere Company Dating, hvor virksomhederne kan charmere sig ind på de studerende.

70 procent af de studerende har i forvejen en håndværksfaglig baggrund.