TTH missede finalen

Team Tvis Holstebro vandt den første semifinale med fem mål, men det var ikke nok ved dagens afgørende kamp i Esbjerg.

Lørdag vandt grundspilsvinderen Team Esbjerg efter en suveræn indsats 31-19 på hjemmebane over Team Tvis Holstebro. Efter 27-32-nederlaget på udebane for en uge siden var sejren alt rigeligt for Team Esbjerg til at gå videre med samlet 58-51.

Forspringet hentet inden pausen
Efter en lige indledning på kampen rykkede Team Esbjerg fra modstanderen i anden halvdel af første halvleg. Hjemmeholdet gik fra stillingen 7-6 til 12-6, og det stærke Team Esbjerg-forsvar holdt Team Tvis fra scoring i omkring ti minutter.

Få sekunder før pausen indtraf en kontroversiel episode, da Team Esbjergs hollandske storskytte Estavana Polman erobrede bolden ved stillingen 13-8. Hun blev holdt af Team Tvis-spilleren Camilla Herrem, og Polman fik herefter et direkte rødt kort for at slå ud efter sin modstander. Camilla Herrem blev udvist i to minutter for sin andel i episoden, mens Estavana Polman sparkede til en bande i frustration, da hun forlod banen. Hun risikerer at skulle afsone karantæne i den første DM-finale.

Esbjerg fortsatte dominansen
Ni minutter inde i anden halvleg førte hjemmeholdet 22-9 efter en periode, hvor Team Tvis Holstebro gik helt ned.

Emily Stang Sando havde adskillige redninger i Team Esbjergs mål, og reservemålmand Filippa Idéhn kom ind og reddede flere straffekast. I den modsatte ende af banen blev gæsternes målmænd Silje Solberg og Ida Vium nærmest skudt i sænk.

Gæsterne blev nødt til at satse, så Team Tvis tog målmanden ud og spillede med en ekstra markspiller i offensiven. Det gav en kortvarig opblomstring, men Team Esbjergs fysisk stærke og aggressive forsvar fik igen lukket ned, hvilket var medvirkende til den sikre sejr.

Møder FCM eller Viborg i finalen
Søndag bliver det afgjort, om FCM Håndbold eller Viborg HK skal følge med Team Esbjerg til DM-finalen. FCM Håndbold vandt den første kamp i Viborg med 26-23.

Sidste år vandt FCM Håndbold over Team Esbjerg efter to tætte DM-finalekampe.