TTH fører brødrene-Smits sammen: Henter storebror-Smits i Holland

TTH Holstebro henter den hollandske landholdsspiller Jorn Smits til klubben på en seks måneder lang aftale.

Til forårets afgørende kampe får TTH Holstebro endnu en spiller til bagkæden. Klubben henter hollandske Jorn Smits på en seks måneder lang aftale.

I TTH Holstebro bliver Jorn Smits holdkammerat med sin lillebror Kay Smits, der allerede spiller i klubben. Tidligere har de to spilleres søster Inger Smits også spillet på klubbens damehold.

Tilgangen af Jorn Smits skyldes klubbens skadessituation. De to bagspillere Johan Meklenborg og Nicolaj Enderleit sidder ude hele forårssæsonen.

- Vi har valgt at gardere os med Jorn Smits, som kan spille alle tre positioner i bagkæden. Med en ekstra spiller til både træning og kamp vil vi stå stærkere i DM-slutspillet, siger klubbens direktør, John Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Den hollandske spiller taler allerede dansk, da han tidligere har spillet i Randers HH. 

Sponsorerne gjorde det muligt

Jorn Smits har spillet 50 kampe for det hollandske landshold. Han kommer til TTH Holstebro fra de hollandske mestre HK Kras/Volendam, og den 28-årige bagspiller glæder sig til for første gang at spille på hold med sin bror.

- Det er lidt en drøm for mig at skulle spille sammen med min lillebror. Vi har før snakket om, at det kunne være sjovt at prøve at spille og træne sammen til hverdag, men vores karrierer har aldrig før passet sammen, fortæller Jorn Smits til Dagbladet Holstebro Struer.

Håndboldklubben havde egentlig opbrugt budgettet for indeværende sæson, men sponsorerne har givet et ekstra tilskud, så klubben kunne tilføre en ekstra spiller.

- Den ekstra sponsoropbakning har været afgørende for, at vi har kunnet tilføje Jorn Smits til holdet. Jeg er på klubbens vegne stolt over sponsorernes interesse og tillid til klubben. Det giver optimisme, både på og udenfor banen, siger John Mikkelsen i pressemeddelelsen.

De to brødre når kun at spille sammen det kommende halve år. Til sommer forlader begge brødre klubben. Jorn Smits på kontraktudløb, mens Kay Smits skal spille for Magdeburg i den tyske Bundesliga.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.