Sildens Dag skal lokke turister til Thorsminde

Thorsminde har i år brugt mange penge på dette års udgave af ”Sildens Dag”, da de satser på at lokke flere turister til.

I Thorsminde gør de en kæmpe indsats for at holde liv i byen og for at lokke turister til. En af de helt store attraktioner er den årlige Sildens Dag. Sidste år var der kun 50 fiskende deltagere, og derfor har de i år skruet helt op for markedsføringen og forventningerne. Arrangørerne har blandt andet brugt 25.000 kroner på markedsføring i form af reklamer og radiospots.

- Vi gør det for at holde gang i byen, det er faktisk hovedårsagen. Det er spændende at lave noget, der skaber aktivitet i byen. Det er alt sammen med til at gavne byens erhvervsliv, og det har vi brug for. Det er turismen, der er med til at holde liv i byen. De er med til at holde købmanden i gang. Vi bor jo kun 360 mand herude i dagligdagen - og det er ikke nok til at opretholde uden turisme, siger Morten Damgaard, Thorsminde Borgerforening.

Til festivallen kan gæsterne smage på sild i alverdens afskygninger. Sild i karry, stegte sild, rullede sild og hvide sild var på menukortet. Men hvad er en sildefestival uden sild? Sidste år blev der fanget over 500 sild på dagen, mens der i år blot var fanget tre inden middag.  Arrangørerne havde dog været en tur på fiskeauktion, inden gæsterne ankom, så der var sild nok til alle.

I år deltog flere end 100 sildefiskere, mens over 200 gæster havde taget turen til Thorsminde.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.