Så er den gal igen: Varmt vand betyder fiskestop i Storåen

Fiskene tåler ikke at blive genudsat, når vandet er varmt. Derfor har Sammenslutningen ved Storå udstedt et forbud mod al fiskeri.

Fiskeriet i Storåen er indstiller på grund af høje temperaturer. Det skete også i juni. Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Lystfiskerne ved Storåen må endnu engang væbne sig med tålmodighed.

Læs også Høj sol og lidt vind: Tørke skaber perfekt høstvejr for landmænd

Den varme sensommer har fået temperaturen i åen til at stige så meget, at Sammenslutningen ved Storå har besluttet, at al fiskeri skal indstilles.

Fiskestoppet gælder alle de foreninger, der er med i sammenslutningen og rammer dermed mere end 2000 lystfiskere.

Fiskeriet indstilles, når vandtemperaturen kommer over 18 grader, og der ikke er udsigt til køligere vejr de kommende dage. Beslutningen er taget for at skåne fiskene, idet laks og ørreder ikke tåler at blive genudsat ved høje temperaturer.

På Sammenslutningen ved Storås hjemmeside kan man se, at temperaturen i åen har været helt oppe på 19,5 grader.

Det er anden gang i år, fiskeriet i Storåsystemet bliver indstillet på grund af varme. Formanden for sammenslutningen, Gunnar H. Pedersen, der også er formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening, mener, at Vandkraftsøen i Holstebro bærer en stor del af skylden for de høje vandtemperaturer.

- Det er jo en stor varmekedel, når solen den bager. Den er jo ikke ret dyb, men til gengæld er den ret stor med en stor overflade, og det giver så en kraftig opvarmning, sagde han i forbindelse med det seneste fiskestop til TV MIDTVEST.

Fiskeriet i Skjern Å var i juni indstillet i en kort periode, men er endnu ikke blevet det i denne omgang. Tirsdag morgen lå temperaturen i Skjern Å omkring 16,3 grader.

02:09

SE OGSÅ - indslag fra den 29. juni: Fiskeriet i Storåen har været indstillet i 12 dage. Lystfiskerne giver Vandkraftsøen skylden. Video: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Luk video